Supun atentiei dvs urmatoarea speta:
1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii actului, nu actul in sine.
1955 - strabunicul moare
1994 - bunica moare
2012 - mama vrea sa plateasca impozit pe acest teren pentru a intra in legalitate. In toti acesti ani familia mea a stapanit si exploatat terenul, dar fara a plati taxe. in 1953 a ars arhiva primariei orasului, in care mai mult ca sigur a ars si actul de vanzare - cumparare din 1937. Strabunicul meu nu a avut rol pe acel teren - nu am gasit nimic in arhivele primariei. De cateva zeci de ani nu s-a platit impozit pe teren, iar mama nici macar nu a stiut ca nu are acte pe acel teren, deoarece mai are 2 terenuri cu case care se invecineaza cu acesta.
2012 - am deschis un proces in care mama m-a dat in judecata pentru uzucapiune, in incercarea de a obtine o hotarare care sa tina loc de act de proprietate. A fost respinsa actiunea ca neintemeiata - ea nu a stapanit terenul 30 de ani, ci mama ei.
Intrebare: este posibil sa deschidem o actiune de uzucapiune in numele bunicii mele decedate ?
Daca da, pe cine trebuie sa chemam in judecata ?
Daca trebuie sa chemam in judecata pe urmasii vanzatorului din 1937, cum ii putem gasi ?
In cauza poate opera jonctiunea posesiilor actuale cu cele trecute, astfel incat sa se stapaneasca terenul vreme de peste 30 ani, asta daca intre timp nu ati pierdut posesia.
Reclamanta va fi mama ca mostenitoarea bunicii in contradictoriu cu mostenitorii celui care a vandut initial terenul si unde inteleg ca ati gasit un act de proprietate.
Acesti mostenitori in cautati la Camera Notarilor Publici unde va veti interesa daca s-a deschis succesiunea de pe urma defunctului vanzator.
In opinia mea insa aveti o problema cu faptul ca nu ati platit impozit pe proprietate in tot acest interval. Am vazut actiuni respinse pt acest motiv.