avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - ajutor !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - ajutor !

Supun atentiei dvs urmatoarea speta:
1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii actului, nu actul in sine.
1955 - strabunicul moare
1994 - bunica moare
2012 - mama vrea sa plateasca impozit pe acest teren pentru a intra in legalitate. In toti acesti ani familia mea a stapanit si exploatat terenul, dar fara a plati taxe. in 1953 a ars arhiva primariei orasului, in care mai mult ca sigur a ars si actul de vanzare - cumparare din 1937. Strabunicul meu nu a avut rol pe acel teren - nu am gasit nimic in arhivele primariei. De cateva zeci de ani nu s-a platit impozit pe teren, iar mama nici macar nu a stiut ca nu are acte pe acel teren, deoarece mai are 2 terenuri cu case care se invecineaza cu acesta.
2012 - am deschis un proces in care mama m-a dat in judecata pentru uzucapiune, in incercarea de a obtine o hotarare care sa tina loc de act de proprietate. A fost respinsa actiunea ca neintemeiata - ea nu a stapanit terenul 30 de ani, ci mama ei.

Intrebare: este posibil sa deschidem o actiune de uzucapiune in numele bunicii mele decedate ?
Daca da, pe cine trebuie sa chemam in judecata ?
Daca trebuie sa chemam in judecata pe urmasii vanzatorului din 1937, cum ii putem gasi ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:13, 9 Iulie 2012
In cauza poate opera jonctiunea posesiilor actuale cu cele trecute, astfel incat sa se stapaneasca terenul vreme de peste 30 ani, asta daca intre timp nu ati pierdut posesia.

Reclamanta va fi mama ca mostenitoarea bunicii in contradictoriu cu mostenitorii celui care a vandut initial terenul si unde inteleg ca ati gasit un act de proprietate.

Acesti mostenitori in cautati la Camera Notarilor Publici unde va veti interesa daca s-a deschis succesiunea de pe urma defunctului vanzator.

In opinia mea insa aveti o problema cu faptul ca nu ati platit impozit pe proprietate in tot acest interval. Am vazut actiuni respinse pt acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)
Jonctiunea posesiilor ionut daniel ionut daniel bunica mea a revendicat un teren cu legea 18 ce a aprtinut strabunicilor mei dar nu l-a revendicat tot.a mai ramas nerevendicat 20 de ari exact la marginea ... (vezi toată discuția)