avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... jonctiunea posesiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

jonctiunea posesiilor

bunica mea a revendicat un teren cu legea 18 ce a aprtinut strabunicilor mei dar nu l-a revendicat tot.a mai ramas nerevendicat 20 de ari exact la marginea terenului revendicat.cred ca terenul a fost inscris si in CAP.nu exista contructie acolo.pe un CF din 1994 apare terenul intabulat pe strabunicii mei.terenul l-a stapanit bunica noastra si inainte de 89 nu stim exact cat si in ce masura dar si dupa aia.nu stim pe cine a fost trecut insa in cap dar stim ca dupa 89 a fost tot timpul in stapanirea bunicii.noi mostenitorii am fost prea micuti inainte de 89 sa stim exact cum era cu Cap-ul si pamantul inscris.pe acel pamant nu s-a platit impozit.Se poate scoate cu titlu auxiliar atunci in numele bunicii prin titlul ei de proprietate si cu titlul nostru de mostenitor ?se poate scoate prin jonctiunea posesiilor? se poate scoate prin uzucapiune?cum trebuie procedat?
Formulati o actiune in constare in contradictoriu cu Primaria, unde puteti inoca uzucapiunea si eventual jonctiunea posesiilor cu cea a autoarei dv.
1. Actiune in constatarea a "ce", mai precis?
2. Primaria nu are capacitate de folosinta, comuna, orasul, municipiul, judetul au capacitate de folosinta.
3. Uzucapiune ? :stunned:
....
1. Cautati un expert care sa va intocmeasca documentatia cadastrala pentru terenul din titlu.
2. Inscrieti-va in CF cu suprafata din titlu;
3. Modificati suprafata din CF cu plusul de suprafata. Avand in vedere reglementarile ANCPI, respectiv Ordinul 634/2006 si modificarile, adresati instantei de judecata o cerere pentru a va incuvinta modificarea suprafetei din CF. Vor fi citati toti vecinii care daca arata ca nu au probleme cu linia de hotar va ajuta sa terminati rapid. Daca unul din vecini are probleme cu linia de hotar dintre el si d-voastra, cererea devine contencioasa si va veti judeca cu dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ionut daniel ionut daniel bunica mea a stapanit un teren 40 de ani dar nu a facut cerere de uzucapiune.Acum la 4 ani dupa ce a decedat,noi mostenitorii putem face cerere dupa dansa sau ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune-teren Syste Syste Bună ziua!Părinții meu au în folosință o suprafață de 3-4 hectare de teren. O folosesc imediat de după Revoluție. Pământul este impartit pe doua ... (vezi toată discuția)