avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna seara,

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu cateva opinii pentru urmatoarea problema:
Prin 1975 parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana, acest teren este langa casa bunicilor dupa achizitie ambele proprietati au fost imprejmuite cu un gard (ca si cum ar fi o singura proprietate ) cei de la primarie au trecut intreaga suprafata de teren pe rolul bunicilor, acum parintii ar dori sa faca acte pe ce au cumparat in 1975 dar nu au cum deoarce figureaza la primarie ca si cum ar fi al bunicilor.
Parintii pana de curand nu au fost deranjati de acest lucru deoarece locuiesc in casa bunicilor dar bunicii au avut trei copii prin urmare trebuie impartita in 3 si cum bunicii nu mai sunt.... ce credeti ca se mai poate face?

Va multumesc anticipat.

Ar putea promova o actiune in constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune in contradictoriu cu promitentii vanzatori sau cu mostenitorii acestora.
justicemn a scris:

Ar putea promova o actiune in constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune in contradictoriu cu promitentii vanzatori sau cu mostenitorii acestora.

corect.. totusi, daca bunicii au rol pe acel teren nu inseamna ca au si titlul de proprietate.. de aceea, dupa decesul bunicilor, nu creed ca terenul in cauza va intra la masa succesorala.. totusi, paza buna trece primejdia rea.. e bine sa promovati o actiune in uzucapiune
Prin 1975 parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana, acest teren este langa casa bunicilor dupa achizitie ambele proprietati au fost imprejmuite cu un gard (ca si cum ar fi o singura proprietate ) cei de la primarie au trecut intreaga suprafata de teren pe rolul bunicilor, acum parintii ar dori sa faca acte pe ce au cumparat in 1975 dar nu au cum deoarce figureaza la primarie ca si cum ar fi al bunicilor.

Va puteti adresa instantei de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare. (art 1075 din Codul civil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare ioana_2 ioana_2 am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune falsa? leusan leusan Ce poate face in situatia urmatoare o batrina. Batrina Mara (vecina la tara cu bunicii mei) are 90 de ani.A mostenit de la parintii ei o casa si teren ... (vezi toată discuția)