avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare

am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare cumparare,locuiesc in casa respectiva de 35 de ani,vanzarea acesteia facandu-se pe cale verbala.vechii proprietari sunt decedati,singurele persoane rude ale lor sunt nepotii care sunt plecati in strainatate.as vrea sa stiu care este calea cea mai simpla pentru a rezolva problema. as vrea ca acest bun sa intre in posesia mea cu contract de vanzare cumparare nicidecm cu un contract cu clauza de intretinere.multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:48, 11 August 2012
1. Bunicii dvs vor sa va vanda casa ?
2. Sub ce titlu locuiesc in acea casa ?
3. Se poate formula o actiune in instanta in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act autentic prin opunerea uzucapiunii, obtinandu-se astfel un titlu de proprietate pe numele bunicilor, dupa care daca acestia vor sa va vanda casa, o pot face la notar sau tot prin intermediul instantei de judecata.
Toate astea dureaza ceva timp din pacate
pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie
Bunicii dvs, neavand un titlu de proprietate, nu va vor putea instraina in mod legal acest imobil.

Va fi necesara obtinerea unei hot judec dedobandire a dreptului de proprietate asupra terenului prin uzucapoune si prin accesiune mobiliara asupra constructiei ( daca bunicii au cump terenul si ulterior au edificat constructia), caz in care va trebui ca bunicii sa porneasca acest proces in contradictoriu cu mostenitorii fostului proprietar (cel de la care dansii au cumparat cu chitanta de mana). Cu acte si martori se va face in instanta dovada faptului ca dansii locuiesc la aceasta adresa de 35 de ani, netulburati in posesia lor de fostul proprietar, ca isi achita la zi impozitele si taxele pe proprietate.

Abia cand vor avea acea hot va vor putea face act de vanzare-cumparare.
da acestia sunt de acord sa imi vanda casa,singura diovada ca sunt locatari ai acestui imobil este plata impozitului de 35 de ani,dupa cum am spus actul de vanzaere cumparare a fost unul verbal.daca se poate sa ma ajutati ...cu cateva informatii in ceea ce priveste documentatia necesara in vederea obtinerii respectivei hotarari si cam care ar fi onorariul pentru urmatoarele demersuri. sau daca exista alta modalitate care sa ii avantajeze pe atat pe ei cat si pe mine.vrem sa facem act de vanzare cumparare pentru ca in timp acesta sa nu poata fi atacat.multumesc.
Dupa cum v-ati pronuntat, nu exista nici un inscris sub semnatura privata (chitanta de mana) de care sa stiti. Daca bunicii sunt trecuti pe rolul fiscal, solicitati la primaria respectiva un istoric de rol fiscal cu eliberarea documentului care atesta trecerea bunicilor pe rol, de acolo probabil va rezulta actul de proprietate al celor care au vandut bunicilor prin acea intelegere. Este important sa aveti si actul de proprietate al fostilor proprietari. Este mai usor in ceea ce priveste o actiune in instanta atat pe uzucapiune, cat si pe actiune in constatare si accesiune imobiliara. Pentru orice lamuriri suplimentare, va asteptam cu intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde o proprietate? ZBIRLEA GEORGIANA ZBIRLEA GEORGIANA CEA DE-A DOUA NEVASTĂ A BUNICULUI MEU( CARE ESTE DECEDAT), VREA SA VÂNDĂ O PROPRIETATE, LA CURTE, ÎN SECTOR 3. CASA A FOST CUMPĂRATĂ DE FOSTUL SOȚ AL ... (vezi toată discuția)
Lipsa act proprietate asupra imobilului florinbarbu florinbarbu Parintii mei locuiesc de peste 50 de ani intr-o casa la tara . La momentul respectiv nu a existat nici un act de transfer de proprietate (vanzare/cumparare, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de scurta durata april2001ro april2001ro Buna seara, In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut ... (vezi toată discuția)