avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POT VINDE O PROPRIETATE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POT VINDE O PROPRIETATE?

CEA DE-A DOUA NEVASTĂ A BUNICULUI MEU( CARE ESTE DECEDAT), VREA SA VÂNDĂ O PROPRIETATE, LA CURTE, ÎN SECTOR 3. CASA A FOST CUMPĂRATĂ DE FOSTUL SOȚ AL DOAMNEI, DECEDAT ȘI EL. CASA ESTE MOSTENITA DE SOTIE. AVEM ACTUL DE CUMPĂRARE,DIN 1953. DAR, PE ACEL ACT DE VANZARE CUMPĂRARE,NU AVEM ȘTAMPILE, CHITANȚA, DOAR UN SIMPLU ACT. PUTEM VINDE CASA, ÎN ACESTE CONDITII?! NU PUTEM FACE INTABULARE, NIMIC.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
ZBIRLEA GEORGIANA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:36, 28 Septembrie 2018
Vreti sa spuneti ca aveti un act de mana.
Trebuie să deschideți o acțiune în constatarea proprietății prin uzucapiune. In baza hotărârii judecătorești veti putea vinde.
Contactati un avocat.
Buna seara,
Doamna va trebui sa dezbata succesiunea de pe urma sotului decedat (nu dupa bunic ci de pe urma primului sot), sa solicite si o accesiune imobiliara (daca exista macar un act LEGAL de proprietate asupra pamantului.
Daca nu exista niciun act LEGAL de proprietate atunci va trebui sa se adreseze instantei pentru o uzucapiune de 10 - 20 de ani sau peste 30 de ani.
Dupa ce exista un act LEGAL de proprietate atunci poate vinde.
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mosteniri informatii chloe81 chloe81 Buna ziua tuturor Am cateva intrebari cu privire la dezbaterea mosteniri. Povestea pe scurt : Am un singur frate si mama mea a decedat in urma cu 11 ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren fără acte petruta.34 petruta.34 am cumparat de la matusa mea 5000 mp de extravilan, dar matusa nu detine nici un act, decat rol de pe mama ei, (bunica mea) cum pot obtine acte legale pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - uzucapiune teren de sub imobil cristi-pandelescu cristi-pandelescu As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si ... (vezi toată discuția)