avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! - Uzucapiune teren de sub imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! - Uzucapiune teren de sub imobil

As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si pentru care platesc impozit de peste 35 ani. Exista un titlu de proprietate pe numele bunicului meu , care e decedat, din care rezulta ca el era proprietarul pamantului. As dori sa stiu daca parintii mei pot deveni proprietari de drept si cum se poate proceda? va multumesc.
Buna ziua,
Cel mai simplu este sa dezbata succesiunea de pe urma bunicilor, in felul acesta devenind proprietari (fiul bunicilor, nu amandoi) pe pamant. Se va formula cu aceasta ocazie si un capat de cerere privind accesiunea imobiliara.
Pot solicita si o actiune in uzucapiune de peste 30 de ani daca de la moartea bunicilor s-au scurs atatia ani.
Actiunea in dezbatere succesorala poate fi deschisa doar de copilul bunicilor nu de ambii parinti, si cu chemarea si a celorlalti mostenitori fie directi fie prin reprezentare.
Actiunea in uzucapiune de peste 30 de ani va putea fi deschisa de ambii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Parintii dobandesc prin mostenire mai usor decat prin uzucapiune.
Uzucapiunea presupune un proces si nu va puteti judeca singuri.
Ar fi bine sa consultati avocat pentru a vedea actele si sa nu va complica ti si sa ramaneti asa...
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Procedati la dezbaterea succesorala.Dreptul de proprietate asupra constructiei edificate va fi dobandit conform normelor privind accesiunea imobiliara artificiala.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca in ultimii 20 de ani impozitul pe pamant a fost platit de bunicul meu poate sa devina proprietar? Ionut.X Ionut.X Bunicul meu a avut un unchi care nu a avut mostenitori si l-a luat sa aiba grija de el doar ca nu i-a dat nimic in scris bunicului meu si de cand a murit ... (vezi toată discuția)
Sedere ilegala fan 2009 vlad fan 2009 vlad As dori sa primesc lamuriri in urmatoarea chestiune : daca primaria unei comune le-a ingaduit parintilor mei sa ocupe o suprafata de teren , fara a le da insa ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? istratemaria istratemaria Casa stapaneste pamantul?Daca cineva a cladit o casa pe pamantul altcuiva si timp de 40 de ani si-a platit impozitele ca proprietar,iar acum pamantul de sub ... (vezi toată discuția)