avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sedere ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sedere ilegala

As dori sa primesc lamuriri in urmatoarea chestiune : daca primaria unei comune le-a ingaduit parintilor mei sa ocupe o suprafata de teren , fara a le da insa niciun act , exista vreo posibilitate de a intra in posesia acelui pamant in mod legal, cu acte? Au trecut in jur de 15 ani de cand primaria i-a lasat sa ocupe pamantul respectv si am dori sa stim cum sa obtinem legal acel pamant.
multumim.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:41, 11 Martie 2010
Fara nici un act, trebuie sa treaca 30 de ani.
Si atunci se poate solicita instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de titlu de proprietate dobandit prin accesiunea imobiliara artificiala ( uzucapiune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Ioana197312 Ioana197312 Buna ziua, as dori sa stiu cum pot dobandi o proprietate prin uzucapiune. Detin o casa mostenita de la tatal meu care in acte are suprafata de 50 mp , in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - uzucapiune teren de sub imobil cristi-pandelescu cristi-pandelescu As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si ... (vezi toată discuția)
Daca in ultimii 20 de ani impozitul pe pamant a fost platit de bunicul meu poate sa devina proprietar? Ionut.X Ionut.X Bunicul meu a avut un unchi care nu a avut mostenitori si l-a luat sa aiba grija de el doar ca nu i-a dat nimic in scris bunicului meu si de cand a murit ... (vezi toată discuția)