avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpărare teren fără acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpărare teren fără acte

am cumparat de la matusa mea 5000 mp de extravilan, dar matusa nu detine nici un act, decat rol de pe mama ei, (bunica mea) cum pot obtine acte legale pe numele meu! va multumesc

cadastru
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cristina ID , utilizator 15:14, 12 Iunie 2019

petruta.34 a scris:

am cumparat de la matusa mea 5000 mp de extravilan, dar matusa nu detine nici un act, decat rol de pe mama ei, (bunica mea) cum pot obtine acte legale pe numele meu! va multumesc

cadastru

va multumesc pt raspuns!
Cu placere!
Daca matusa are terenul la rolul agricol de cel putin 20 ani, trebuie sa introduca in instanta o actiune in constatarea proprietatii (uzucapiune), iar dupa obtinerea hotararii judecatoresti va poate vinde.
Daca ati trecut deja terenul la rolul dvs...e mai nasol. Trebuie sa asteptati dvs 20 ani si sa deschideti actiunea de mai sus.
Bunica ar avea ceva acte? De asemenea daca este extravilan este mai nasol ca s-ar putea sa intre la cadastru sistematic si in acest caz daca pamantul nu este intabulat ca proprietar va fii intabulat persoana care se afla pe titlu (daca exista unul). Daca bunica are acte si este decedata, atunci va trebui sa faca succesiune si doar dupa va vinde matusa (daca devine proprietar). Ca sfat nu mai cumparati imobile fara acte legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)