avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune de scurta durata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune de scurta durata

Buna seara,
In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut sa-mi faca acte pentru ca primaria nu i-a dat titlul de proprietate, deci avea terenul doar in posesie si nu era proprietara. In situatia asta acest antecontract poate fi considerat just titlu?
In acesti 22 de ani am construit o casa cu toate actele legale, certificat de urbanism, autorizatie de constructie, terenul devenind la cererea noastra intravilan. Platim impozit si avem rol la primarie, terenul fiind trecut separat in registrul agricol.
Acum 12 ani mamaie a decedat, exista un certificat de mostenitor in care mama mea are o treime, dar nu avem nici acum titlul de proprietate. Sau poate exista acest titlu, dar este ascuns de o ruda cu relatii. Intrebarea mea este: pot sa introduc actiune pentru uzucapiune ca sa pot obtine o hotarare drept act de proprietate? Mentionez ca locuiesc in aceasta casa si am grija de mama mea care are Alzheimer cu handicap grav. Este posibil sa ma atace cineva din familie si sa ma dea afara din casa construita de mine?
Cel mai recent răspuns: april2001ro , utilizator 06:05, 25 Ianuarie 2019
Antecontractul nu este just titlu pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiunea de scurta durata , ci doar de 30 de ani. .Trebuie sa obtineti titlul pe numele bunicii , altfel nu puteti dovedi ca ati cumparat de la adevaratul proprietar . Daca ar fi existat un titlu , aveati posibilitatea sa formulati actiune in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare, in contradictoriu cu mostenitorii bunicii.
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu cand ne va da primaria titlul, iar cu unele rude nu sunt in relatii bune. Mai am o singura grija: in perioada pana se implinesc 30 ani, este posibil ca rudele sa ma dea afara din casa construita de mine? Cum ma pot apara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare situatie teren hrbusiness hrbusiness Buna ziua, Am si eu o problema cu un blocaj de vreo 17 ani: - in 1995 bunica mea mi-a dat in folosinta un teren agricol de 2500 m2. Pentru ca nu avea inca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea zodiac zodiac As dori sa ma ajutati cu un sfat: Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)
Atacare titlu de proprietate cu schimbare vecinatati april2001ro april2001ro Buna ziua, acum douazeci si trei de ani, vecinul terenului nostru ne-a rugat sa ii dam in spatele terenului nostru si sa luam noi in latime. A venit cineva de ... (vezi toată discuția)