Buna ziua. Am cumparat un apt situat la parter si acum vreo 3 luni s-a spart o teava de scurgere. Asociatia a realizat reparatia si a afisat suma de platit impartita la 2 apt (al meu si al vecinului). Atunci am aflat ca proprietarul dinainte si-a facut scurgerea separata in pluviala. Am contestat suma afisata considerand ca:
- am dreptul sa fiu informat asupra lucrarilor ale caror costuri imi vor fi atribuite, asociatia nefacand asta, ci realizand lucrarea fara vreo instiintare de orice fel;
- am dreptul sa aleg modalitatea de a realiza lucrarea, in regie proprie sau cel putin sa aleg din mai multe oferte posibile;
- am dreptul, daca tot platesc, sa aleg calitatea materialelor folosite.
Ca atare, am refuzt sa platesc costul acelei reparatii.
Presedintele Asociatiei s-a suparat pe mn si mi-a trimis somatie sa refac scurgerea asa cum era ea initial, adica nu in pluviala cum este ea acum. Acum va rog sa ma lamuriti cu doua aspecte:
Ce risc daca nu raspund somatiei si refuz sa realizez lucrarea respectiva avand in vedere ca asociatia a stiut dintodeauna situatia aceastei scurgeri.
Si, ma ameninta ca va aplica penalizari daca refuz sa platesc reparatia facuta de ei. E legal asa cv?
Va multumesc