avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu asociatia de proprietari

Buna ziua. Am cumparat un apt situat la parter si acum vreo 3 luni s-a spart o teava de scurgere. Asociatia a realizat reparatia si a afisat suma de platit impartita la 2 apt (al meu si al vecinului). Atunci am aflat ca proprietarul dinainte si-a facut scurgerea separata in pluviala. Am contestat suma afisata considerand ca:
- am dreptul sa fiu informat asupra lucrarilor ale caror costuri imi vor fi atribuite, asociatia nefacand asta, ci realizand lucrarea fara vreo instiintare de orice fel;
- am dreptul sa aleg modalitatea de a realiza lucrarea, in regie proprie sau cel putin sa aleg din mai multe oferte posibile;
- am dreptul, daca tot platesc, sa aleg calitatea materialelor folosite.
Ca atare, am refuzt sa platesc costul acelei reparatii.
Presedintele Asociatiei s-a suparat pe mn si mi-a trimis somatie sa refac scurgerea asa cum era ea initial, adica nu in pluviala cum este ea acum. Acum va rog sa ma lamuriti cu doua aspecte:
Ce risc daca nu raspund somatiei si refuz sa realizez lucrarea respectiva avand in vedere ca asociatia a stiut dintodeauna situatia aceastei scurgeri.
Si, ma ameninta ca va aplica penalizari daca refuz sa platesc reparatia facuta de ei. E legal asa cv?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:38, 12 Martie 2014
Daca asociatia de proprietari a inteles sa execute reparatia,pe cale de consecinta este vorba despre defectiune la partea comuna de instalatie care intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Modificarea instalatiei parte comuna nu poate fi executata decat cu acordul asociatiei de proprietari
Daca intelegeti sa va asumati responsabilitatea sa refaceti instalatia dupa cum este prevazuta in cartea tehnica a imobilului de locuit in comun,va asumati responsabilitatea sa suportati c/v costuri necesare reparatiei respective care sa fie desfasurate initial de catre asociatia de proprietari si ulterior impusa dv in lista de plata
Este temeinic si legal prevazut la art 49 din L nr 230/2007 ca asociatia de proprietari sa aplice penalitati la orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit
De regula,problemele inerente care apar in cadrul asociatiei de proprietari trebuiesc solutionate cu decenta,intelpciune si cu multa toleranta,nefiind de preferat realizarea unui climat de animozitate cu dispute,polemici si suspiciuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)
Reparatie Radulescu Corina Radulescu Corina Conducta pluviala trece prin apartament. A aparut o fisura in conducta intre apartamentul meu si cel de sus. Apa se scurge pe perete cand ploua. Cine plateste ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii valycalciu valycalciu Buna ziua .. as avea rugamintea de a mi se raspunde la o intrebare : daca platesc cota parte la fond de reparatii la asociatie , cine trebuie sa se ocupe de ... (vezi toată discuția)