Situatia pentru care va rog sa imi acordati cateva indrumari este urmatoarea: in 2012 am mers la ortodont, colaboratorul medicului stomatolog care imi efectua tratamente. Medicul ortodont a decis, in urma consultului, ca am nevoie de aparat dentar fix. Acesta urma sa rezolve problemele identificate: ocluzie adanca si alinierea dintilor. La momentul respectiv aveam dureri mandibulare din cauza ocluziei. Ortodontul m-a asigurat ca dupa finalizarea tratamentului nu voi mai avea aceste dureri si ca ocluzia va fi normala (ocluzie = muscatura). Dupa aproximativ 27 luni de tratament, medicul ortodont a decis finalizarea tratamentului, considerand ca problema este rezolvata. Ulterior indepartarii aparatului dentar, medicul ortodont a aplicat pe ambele arcade cate o contentie (lucru firesc, pt a stabiliza pozitiile dintilor). Dupa mai multe incerceri esuate, ortodontul a decis sa port gutiere pe timul noptii (Contentia nu rezista pe arcada superioara deoarece ocluzia nu este normala; astfel dintii isi modifica pozitia).
Acum ajung la problemele actuale:
1. Dupa un an de la indepartarea aparatului dentar, mandibula se blocheaza si ma doare mai rau ca inainte de inceperea tratamentului;
2. Medicul ortodont nu a lasat spatiu suficient pt implant dentar si in prezent dintii migreaza din cauza acelui spatiu.
L-am contactat in mai multe randuri pe medic, rugandu-l sa gaseasca solutii la problema mea, sa imi explice ceea ce se intampla. La insistentele mele, dupa mai multe luni, acesta a recunoscut ca este o problema grava care nu este vindecata si ca imi recomanda sa iau analgezice. A recunoscut, totodata, ca tratamentul instituit de el nu a avut rezultatele asteptate.
I-am cerut sa isi asume greseala, refuza sa faca asta.
Ca urmare, eu o sa fiu nevoita sa reincep un alt tratament ortodontic.
nu vreau sa fac acest lucru din mai multe motive: costurile sunt foarte mari, durerile din timpul tratamentului sunt uneori insuportabile, schimbarea pozitiei dintilor poate duce la deteriorarea lor.
intrebare: este posibil ca ca acest medic sa ma despagubeasca financiar pt greseala facuta, ca eu sa pot incepe un alt tratament?
Mentionez ca in decursul celor 3 ani de tratamente nu am primit niciun bon fiscal in urma achitarii consultatiilor si procedurilor (aparatul a costat aproximativ 4500 lei, consultul lunar a costat 150 lei, amprente dentare si dosar medical - aproximativ 1000 lei, indepartarea aparatului dentar - 1000 lei, gutierele - 400 lei + alte costuri suplimentare). Singurele dovezi pe care le am sunt mesajele, discutiile prin intermediului messenger fb, dosarul cu radiografiile dentare care se afla in posesia lui.
inca un lucru: in timpul tratamentului ortodontic, au aparut niste probleme (radacinile unor dinti aproape au strapuns gingia). Am cerut medicului sa imi dea dosarul medical pt a consulta alti medici, acesta a refuzat si m-a amenintat ca imi va suspenda tratamentul in cazul in care voi face acest lucru.
Va multumesc anticipat pt rabdarea de a citi povestea mea si pt raspunsurile dvs!
Multumesc pentru raspunsuri!
Din pacate, transferul a fost facut un contul altei persoane. Aceasta ruda (pe care o sa o numesc "R") ii voia cash. Cum era dificil sa ii fie dati cash (era nevoie sa anunte banca in care erau depozitati banii fratelui, cu cel putin 24h inainte de extragerea lor din cont), fratele i-a propus lui R sa ii faca transfer. R a refuzat, spunand ca "nu are cum sa ii justifice", R avand o agentie de turism... Cu toate astea, a trimis contul unei prietene de-a ei.
Toate discutiile acestea sunt pe email (negocierea sumelor de bani, ca, dupa ce a vazut ca fratele meu a fost de acord sa ii dea banii, ea a solicitat mult mai multi).
Uite ce se poate intampla cand incerci sa ajuti un om.. din pacate, oamenii care fac lucruri bune sunt considerati slabi.
Oare e bine sa o caute pe R direct la firma, sa incerce sa discute cu ea? Sau, cel mai indicat ar fi sa apeleze la un avocat?
ma confunt cu o problema, pentru care am nevoie de cateva indrumari. Fratele meu a imprumutat unei rude suma de 4000 euro, in luna noiembrie. Promisiunea acelei persoane a fost ca ii va restitui suma in decurs de 30 zile. Nu a facut acest lucru. Mai mult decat atat, o perioada nu a mai raspuns la telefon, refuza o intalnire in care sa discute despre restituirea banilor.
Banii au fost transferati din contul fratelui meu in contul unei persoane, care era prietena cu aceasta ruda. Singura dovada ca banii au fost oferiti este unu schimb de emailuri (in care ruda a solicitat banii si in care a confirmat primirea lor).
Intrebare este: se poate face vreun demers juridic de recuperare a lor? Pe calea "bunului simt", sansele de recuperare sunt aproape nule.
Multumesc anticipat pentru raspuns!