Bună ziua,
Vreau să mă interesez dacă este legal să ai o societate comercială, la care ești și administrator unic iar în același timp să deschizi și un PFA cu același obiect de activitate ca și societatea și să prestezi servicii, ca PFA, către societatea ta. Menționez că la societate mai este un alt asociat dar acela nu este administrator.
Bună ziua. Dețin un teren de 100 mp într-un oraș, intabulat și înscris în cartea funciară pe numele meu, pe acesta a fost construit o casă fără autorizație. Drept urmare am fost amendat și am făcut toate documentațiile în vederea intrării în legalitate. În conformitate cu certificatul de urbanism emis în cauză am fost obligat să concesionez un teren de 200 mp, lângă terenul meu, deoarece construcția acoperă toata suprafața terenului meu de 100 mp. Pe vremea respectivă (2006) nu s-a încheiat acel contract cu primăria orașului (deoarece zona respectivă înainte de perioada comunistă era în proprietatea comunei învecinate iar cu ocazia privatizării primăria orașului, în al cărui cartea funciară apare întabulat terenul de 100 mp, a vrut să intre în proprietatea sa acele terenuri care erau fără proprietar și din câte am înțeles nici atunci și nici acum nu a reușit să obține acest lucru ) dar totusi bucata de 200 mp a fost înregistrat la compartimentul taxe și impozite al orașului cu care ar fi trebuit să închei respectivul contract de concesiune și plătesc în continuare impozit pt folosirea terenului de 200 mp. Aș vrea să aflu cui să mă adresez în vederea rezolvării situației în ceea ce privește încheierea contractului de concesiune? Sau cine e îndreptățit să îmi răspundă cu privire la regimul juridic al acestor terenuri, deoarece am făcut o cerere la primărie să îmi răspundă dar nu am primit răspuns.