avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate eleymax

Activitate eleymax

buna ziuna,
am chemat in judecata unitatea solicitand a se constata ca perioada lucrata intre 1.10.1978-1.04.2001 la unitate se incacadreaza in grupa I de munca si sa fie obligata parata sa-i inscrie aceasta mentiune in carnetul de munca.MULTUMESC
buna ziua,
de unitatea in care am lucrat am fost incadrata in gr.2 de munca.Am dat in judecata unitate pentru incadrarea in gr 1 de munca dupa ce o parte din colegi au castigat in instanta acest drept si am castigat in prima instantata unitatea a facut recurs si am pierdut in martie 2010. Ulterior am iesit la pensie acum un alt grup de fosti colegi s-au organizat si dau in judecata unitatea pt.gr.1 de munca.Eu daca am pierdut in 2010 pot redeschide alt proces impreuna cu colegii pt.gr 1 de munca?
buna dimineata
in cazul cand un sindicat vrea sa dea in judecata unitatea pentru neplata unei prime stipulate in contractul colectiv de munca poate sa faca acest lucru fara avocat.
buna seara,
in codul muncii spune ca atunci cand repausul saptamanal nu se poate acorda sambata si duminica salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau,dupa caz prin contractul individual de munca.Nelamurirea mea este acel spor stabilit se aplica la salariu de baza sau se acorda acel spor doar la orele lucrate sambata si duminica (ex. sambata lucrate 12ore se aplica sporul stabilit doar la cele 12 ore lucrate sambata).Pana acum am fost platit cu spor de 100% doar la nr. de ore lucrate efectiv sambata si duminica. Multumesc