avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate condra15

Activitate condra15

Buna seara,

Am mai multe intrebari. Am cautat prin forumuri dar sunt raspunsuri atat de diferite incat as vrea sa ma lamuresc o data si pentru intodeauna.

Am de putin timp un SRL-D, asociat unic.

1) Cand scot bani de pe firma, trebuie sa tin evidenta undeva fizic cat scot si unde scot? Sau imi face contabila impozitele la final de trimestru/an si atunci se tine evidenta? Am pastrat putinele facturi de pana acum, bineinteles. De notat ca noi lucram cu clienti din afara Romaniei, si eliberam majoritari facturi... online.

2) Contract de prestari servicii cu persoane neautorizate se poate face? Civile? Pers. respectiva mai are un post de lucru, la alta firma, deci nu depinde de contributiile mele sociale. Si deocamdata nu am fonduri sa angajez pe cineva si deci sa platesc contributii la stat. Pur si simplu n-avem destula marja.

3) Impozitul pe venit (3%) se plateste anticipat, la sf fiecarui trimestru? Si se poate plati pe net, sau aceea e doar declaratia care se poate face pe net?

4) Cum pot imputernici pe cineva sa aiba acces la contul firmei in banca in caz de absenta prelungita (a mea) din tara? Cu cardul se pot scoate lei din cont, dar nu si euro, aparent, deci mi-ar fi de mare ajutor sa stiu.

Si imi spune si mie cineva unde pot gasi un contabil ok, care sa nu imi ia extrem de mult pe declaratii? Cel mai putin am gasit de la 150 RON pe luna, pentru 4 declaratii pe an. Avem si noi 3 facturi pe trimestru...... sa zicem :)

Multumesc mult, mult de tot. Mult!