avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate AlexGM

Activitate AlexGM

Am reusit sa citesc dosarul in care sunt in calitate de intimat parat. Probele la care am fost inculpat se bazau pe declaratiile a doi martori (mincinosi). Se pare ca acestia conform declaratiile lor privind locul de munca se subordoneaza ca subalterni celui ce a facut plangerea, acesta fiindu-le sef la locul de munca. Pot invoca la termenul specificat la care sa ma prezint ca potrivit Art 315 din Codul de procedura civil, aliniatul 3 care specifica ca "nu pot fi martori cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi ?
Multumesc pentru raspunsuri.
Intreb: trebuie sa vin cu o intampinare ? Desi la dosar e o dovada ca la data respectiva eram cazat la un hotel pe litoral si nu puteam fi prezent in alta parte, nu stiu de ce procuroarea nu a tinut cont de asta. Pot propune un martor care sa confirme prezenta mea in statiunea de pe litoral ?
A venit si citatia sa ma prezint la instanta. In ea se specifica ca daca nu ma prezint pot fi adus pe baza unui mandat de aducere (!). Se mai specifica ca am dreptul la un avocat. E o citatie standard sau chiar am obligativitatea sa ma prezint ? Intrebarea este: e necesar sa mai fac intampinare ? Pot propune un martor ? Ce termen am ptr intampinare. Multumesc.
Inca nu am fost citat, probabil ca mai este timp. Ce diferenta este intre renuntare la urmarire penala si clasare ? Cat ma afecteaza daca ramane solutia de renuntare. Nu e acelasi lucru ? Multumesc ptr raspunsuri.
Recent, am primit din partea Parchetului o ordonanta de renuntare la urmarirea penala, motivandu-se ca fapta nu prezinta un interes public. Aproape ca si uitasem ca in urma cu 2 ani, am dat o declaratie la politie in urma unei plangeri, pe care eu am considerat-o nejustificata. In afara de aceasta ordonanta, nu am mai primit nicio hartie. Am consultat portalul instantelor judecatoresti si am vazut ca imediat dupa vacanta judecatoreasca ma regasesc cu un dosar in care obiectul cauzei este "confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)", iar ca parti (intimati) suntem trecute mai multe persoane inclusiv si persoana care a facut plangere. Completul este penal - camera preliminara. Intrebarea mea este: trebuie sa fiu prezent la acea sedinta ? Momentan nu a venit din partea instantei vreo instiintare. In cazul in care trebuie sa ma prezint, trebuie sa fac vreo intampinare ? Mai pot propune probe ? Am o dovada ca fapta respectiva nu aveam cum sa o comit, intrucat la aceea data figuram in concediu la mare. La vremea respectiva, am depus aceea dovada, dar nu inteleg de ce nu s-a tinut cont.

Intrebarea a doua este ca sunt pus sa platesc 50 de lei, cheltuieli judiciare. Cand trebuie sa platesc si unde ?
Posibil sa fie prescrisa datoria. Faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati primit plicul.
Răspuns la discuția Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
Probabil se referea ca trebuia cerut impreuna cu contestatia la executarrea silita si suspendarea executarii astfel incat sa nu se mai faca poprire pe cont. Am discutat cu avocata mea si mi-a spus ca nu a cerut deocamdata suspendare intrucat trebuia sa platesc o taxa de timbru mare de peste 1000 de euro. Banii opriti in cazul castigarii contestatiei se vor cere la castigarea procesului.
Răspuns la discuția Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
Am depus deja contestatia. Trebuia sa cer si suspendare executare intrucat mi-a facut oprire pe cont ? Sau pot cere si pe parcurs intoarcerea sumelor retinute pana la judecarea cazului ?
Răspuns la discuția Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
Cautand pe net trag urmatoarea concluzie: chiar daca intimata invoca prevederile art. 705 din Codul civil adoptat prin legea nr. 287/2009 si cere ca termenul de prescriptie este de 10 ani considerand ca un contract de ipoteca este un titlu emis în materia drepturilor reale. In cazul meu nu este aplicabil pentru ca eu am incheiat acel contract de credit cu ipoteca imobiliara in 2008 cand erau aplicabile dispozitiile vechiului cod civil care nu stipula astfel de termene de prescriptie de 10 ani.
Cred ca trebuie sa stau linistit.
Răspuns la discuția Prescriere 3 ani sau 10 ani ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar acum am angajat un avocat si probabil maine va depune contestatia. Am fost nevoit sa merg la executor intrucat nu primisem prin posta plicul cu actele de executare si vroiam sa le cer executorului. Am aflat de executare doar prin faptul ca banca m-a instiintat ca s-a infiintat o poprire. Pana la primul termen de judecata o sa stau intr-o fireasca stare de tensiune. Am platit 3 ani rate (circa 450-500 euro/lunar), au vandut imobilul mult sub pretul pietei, iar acum (alta firma de recuperare care se pare nu stie de prima executare cu scoaterea la licitatie) cu dobanzi si penalizari cerute, datoria ceruta este de circa 75 % din creditul initial. Surprinzator !