nu figurez pe certificatul copilului ca tata si nici nu stiu daca este trecut altcineva. eu am mai citit undeva (pe internet), ca daca a trecut un an de la nasterea copilului si mama nu a intentat proces sa demonstreze ca eu sunt tatal pana atunci, nu o mai poate face. este adevarat acest lucru?
pai cum ma poate obliga sa ii platesc pensie alimentara, atata timp cat eu nu mi-am facut testul ADN si nu se stie daca eu sunt tatal? Va multumesc pentru raspuns
Acum 6 ani o fata a venit la mine sa imi spuna ca este insarcinata cu mine, in conditiile in care noi am avut relatii sexuale o singura data, intr-adevar neprotejat, dar ea mai umbla si cu alti barbati. Atunci m-a amenintat ca o sa ma dea in judecata si ca o sa ma puna sa fac testul de paternitate insa ea a plecat in strainatate si nu a mai facut lucrul acesta si de aceea chiar am crezut ca acel copil nu era al meu. Acum, dupa 6 ani mi-a lasat un mesaj pe facebook ca o sa vina in tara si ca o sa ma puna sa imi fac testul de paternitate pentru ca ea vrea sa ii platesc fetei c i se cuvine. Am mai vazut ca ea s-a casatorit. Intrebarea mea este: acum ea ma poate obliga sa fac testul de paternitate daca eu nu vreau sau ma poate da in judecata dupa atata timp?