avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?

Buna seara!

Acum 6 ani o fata a venit la mine sa imi spuna ca este insarcinata cu mine, in conditiile in care noi am avut relatii sexuale o singura data, intr-adevar neprotejat, dar ea mai umbla si cu alti barbati. Atunci m-a amenintat ca o sa ma dea in judecata si ca o sa ma puna sa fac testul de paternitate insa ea a plecat in strainatate si nu a mai facut lucrul acesta si de aceea chiar am crezut ca acel copil nu era al meu. Acum, dupa 6 ani mi-a lasat un mesaj pe facebook ca o sa vina in tara si ca o sa ma puna sa imi fac testul de paternitate pentru ca ea vrea sa ii platesc fetei c i se cuvine. Am mai vazut ca ea s-a casatorit. Intrebarea mea este: acum ea ma poate obliga sa fac testul de paternitate daca eu nu vreau sau ma poate da in judecata dupa atata timp?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
alin90, utilizator
Nu va poate obliga sa faceti testul ADN dar va poate obliga sa ii platiti pensie de intretinere la copil.
Este cumva cam tot acelasi lucru dupa finalitatea urmarita de dvs.

Insa, dupa atatia ani ati putea si sa scapati...
Poate ca ar trebui sa va angajati avocat daca credeti ca pensia ar fi mai mare decat daca ati plati avocatul avand in vedere si faptul ca pensia se plateste pana la 18 ani si chiar si ulterior.
pai cum ma poate obliga sa ii platesc pensie alimentara, atata timp cat eu nu mi-am facut testul ADN si nu se stie daca eu sunt tatal? Va multumesc pentru raspuns
1. daca figurati pe certificatul de nastere al copilului la rubrica "tata" - se va merge pe obligarea la pensie de intretinere
2.daca la rubrica "tata" nu figureaza nimeni sau este alt barbat, va trebui ca mama sa demareze un proces in stabilirea filiatiei - unde se va face testul ADN. Dar, in contextul in care testul costa cam 1800 lei, s-ar putea lasa pagubasa.
nu figurez pe certificatul copilului ca tata si nici nu stiu daca este trecut altcineva. eu am mai citit undeva (pe internet), ca daca a trecut un an de la nasterea copilului si mama nu a intentat proces sa demonstreze ca eu sunt tatal pana atunci, nu o mai poate face. este adevarat acest lucru?
alin90 a scris:

pai cum ma poate obliga sa ii platesc pensie alimentara, atata timp cat eu nu mi-am facut testul ADN si nu se stie daca eu sunt tatal? Va multumesc pentru raspuns

Instanta va poate obliga prin hotarare judecatoreasca.
Faptul ca a trecut mult timp pana sa deschida procesul va poate ajuta dar depinde de foarte multe lucruri soarta procesului...

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)