avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?

Buna seara!

Acum 6 ani o fata a venit la mine sa imi spuna ca este insarcinata cu mine, in conditiile in care noi am avut relatii sexuale o singura data, intr-adevar neprotejat, dar ea mai umbla si cu alti barbati. Atunci m-a amenintat ca o sa ma dea in judecata si ca o sa ma puna sa fac testul de paternitate insa ea a plecat in strainatate si nu a mai facut lucrul acesta si de aceea chiar am crezut ca acel copil nu era al meu. Acum, dupa 6 ani mi-a lasat un mesaj pe facebook ca o sa vina in tara si ca o sa ma puna sa imi fac testul de paternitate pentru ca ea vrea sa ii platesc fetei c i se cuvine. Am mai vazut ca ea s-a casatorit. Intrebarea mea este: acum ea ma poate obliga sa fac testul de paternitate daca eu nu vreau sau ma poate da in judecata dupa atata timp?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
alin90, utilizator
Ramses2, regret, insa Codul familiei consultat de dv. nu a fost actualizat. Termenul de 1 an a fost modificat.
Ceea ce imi pare relevant este ca pe domnul prezumtiv "tatic" ceea ce il intereseaza este cum sa scape de obligatia de intretinere fata de posibila sa fiica. Niciun cuvant despre dorinta de a o cunoaste, despre tristetea de a nu fi facut parte vreme de 6 ani din viata ei si nu in ultimul rand despre normalitatea de a afla daca este sau nu tatal copilului!
proastasatului a scris:

Ceea ce imi pare relevant este ca pe domnul prezumtiv "tatic" ceea ce il intereseaza este cum sa scape de obligatia de intretinere fata de posibila sa fiica. Niciun cuvant despre dorinta de a o cunoaste, despre tristetea de a nu fi facut parte vreme de 6 ani din viata ei si nu in ultimul rand despre normalitatea de a afla daca este sau nu tatal copilului!

Pai daca a fost o relatie pasagera asta inseamna ca responsabilitatea cresterii ii revine in totalitate mamei din moment ce a decis sa ramana totusi insarcinata.

Nu il ajuta cu nimic daca afla ca e tatal biologic al copilului atata timp cat este despartit de mama lui.

Daca fetita ar fi fost baiat poate ca altfel ar fi stat situatia si ar fi meritat sa accepte testul ADN daca era platit in prealabil de mama urmand ca dumnealui sa-l deconteze ulterior si sa-i dea baiatului o mica pensie alimentara sa aiba si el un ajutor.

Problema este ca daca o sa se dovedeasca faptul ca acea fetita este a lui o sa se cam fereasca de el femeile valabile, avand in vedere faptul ca are o fetita, pentru ca baietii sunt mai usor de crescut si de acceptat de catre mamele adoptive, asa ca este bine sa taraganeze recunoasterea, mai ales ca nici mama nu are dovezi irefutabile, altfel il punea la plata mai demult. ;)
Daca a fost o relatie pasagera sau nu, atat timp cat e copilul tau,asta nu te face mai putin responsabil fatza de el. Femeia aia nu l-a facut singura. Nu se pune problema ca a vrut sa ramana insarcinata. probabil ca s-a intamplat. Ca a vrut sa il pastreze e cu totul altceva. ''Mama n-are dovezi'' ca e copilul lui? Pai daca nu ar fi destul de sigura ca asa e, nu l-ar pune sa faca un test ADN care v-a demonstra 100% adevarul. Daca fetita ar fi fost baiat ar fi fost mai usor de acceptat? Scuza-ma, dar mi se pare o tampenie. E tot copil, n-are nici-o vina ca a aparut pe lume, n-a fost alegerea lui.Iar ca parinte e obligatia ta morala sa ai responsabilitati fatza de copil. Daca nu ai inima si nu te intereseaza ce face, cum creste, ii e bine, ii e rau, are nevoie de ceva, atunci eu nu mai zic nimic. Daca e sange din sangele tau nu te doare sufletul sa stii ca are nevoie de tine iar tu n-ai fost si nu esti langa el ? Daca esti egosit si nu te gandesti decat cum te ''afecteaza'' existenta lui, eu nu mai am nimic de comentat. Parinti sunt de tot felul din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)