avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi dat in judecata sa fac test ADN dupa 6 ani?

Buna seara!

Acum 6 ani o fata a venit la mine sa imi spuna ca este insarcinata cu mine, in conditiile in care noi am avut relatii sexuale o singura data, intr-adevar neprotejat, dar ea mai umbla si cu alti barbati. Atunci m-a amenintat ca o sa ma dea in judecata si ca o sa ma puna sa fac testul de paternitate insa ea a plecat in strainatate si nu a mai facut lucrul acesta si de aceea chiar am crezut ca acel copil nu era al meu. Acum, dupa 6 ani mi-a lasat un mesaj pe facebook ca o sa vina in tara si ca o sa ma puna sa imi fac testul de paternitate pentru ca ea vrea sa ii platesc fetei c i se cuvine. Am mai vazut ca ea s-a casatorit. Intrebarea mea este: acum ea ma poate obliga sa fac testul de paternitate daca eu nu vreau sau ma poate da in judecata dupa atata timp?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
alin90, utilizator
In concluzie, legea aplicabila este necesara instantei care va judeca dar pe user nu il prea ajuta...
Daca mama s-a hotarat sa il actioneze in judecata pt stabilirea paternitatii, nu prea e nimic care sa il ajute, doar sa faca testul si sa se faca dovada ca nu e el tatal.
Nu va ajuta nici daca nu va prezentati la test, daca femeia dovedeste ca ati avut o relatie/ o legatura/ one night stand in perioada conceptiei copilului, instanta poate stabili ca dvs sunteti tatal, atitudinea dvs de a refuza efectuarea testului in vederea clarificarii situatiei, poate fi interpretata ca o recunoastere „ partea care fără să aibă motive speciale de sănătate refuză să se prezinte la analizele medicale, care i-au fost impuse de către tribunal, ca o dovadă necesară pentru dovedirea paternităţii sau maternităţii copilului, în mod repetat se presupune că partea respectivă l-a acceptat ”
Aveti ocazia sa va aparati, poate nu sunteti dvs tatal. Daca nu va veti prezenta la proces, nu ajungeti sa faceti testul si instanta va stabili ca dvs sunteti tatal, situatia n-o mai puteti intoarce, nu veti mai putea ataca hotararea sau deschide alt proces peste niste ani. Pensie veti plati si copilulul va va mosteni.
Daca nu se face testul ADN procesul poate sa fie foarte complicat pentru reclamant in sensul ca il poate pierde.
Dar ...acestea sunt amanunte foarte complicate pe care trebuie sa le discute cu avocatul sau deoarece tine de pregatirea apararii in mod concret.
:), in caz ca nu s-a inteles dupa 2 pagini de raspunsuri, intrebarea dvs are un raspun spozitiv: da, poate sa va dea in judecata pentru stabilirea paternitatii.
Instanta va decide daca trebuie sa faceti un test ADN, dar pentru asta trebuie in prealabil ca mama sa deschida un proces de stabilire a paternitatii. Daca este si casatorita deja sansele nu sunt foarte mari... este posibil sa va fi tachinat pe facebook. Pana nu primiti o citatie intr-un proces de stabilire a paternitatii cred ca nu e cazul sa va faceti probleme.

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)