avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate alinamadalina

Activitate alinamadalina

Răspuns la discuția OUG 36/2013
Buna ziua.Am sunat ieri la fostul angajator si mi s-a promis virarea salariului saptamana aceasta.Au motivat ca au asteptat normele de aplicare si o decizie scrisa de virare a banilor a tuturor salariatilor.Mai am o intrebare:celelalte colege s-au hotarat sa dea AJOFM-ul in judecata pentru ca ele erau mai favorizate de OUG 36,avand in jur de 2 ani pana la pensie.Care ar fi sansele de reusita?Ordonanta era mult mai ok ca salariile compensatorii daca te angajezi iti pastra 50% din suma(venit de completare),ca si durata in cazul meu 1 an si 10 luni.Va multumesc!O zi frumoasa!
Va multumesc mult de raspuns.maine dimineata voi suna sa vad care este justificarea lor.Cel mai ciudat mi s-a parut ca primul salariu mi l-au virat luna trecuta iar acum nimic.va voi tine la current cu evolutia evenimentelor.va doresc o seara placuta si multumesc!
Prevederi Contract Colectiv de Munca (CCM) Posta Romana 2008/2018
"Conform CCM 2008/2018, in condiţiile in care C.N.P.R. va dispune concedieri colective, salariaţii concediaţi, cărora C.N.P.R. nu le poate oferi alte posturi conform art. 26.1, sau pe posturile oferite nu poate asigura păstrarea salariului de baza si salariaţii in cauza optează pentru concediere, vor beneficia de salarii compensatorii in funcţie de vechimea totala in sistemul postal, dupa cum urmează:
- intre 1 - 5 ani, 3 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- intre 5-10 ani, 5 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- intre 10-15 ani, 10 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- intre 15-20 ani, 15 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- intre 20-25 ani, 20 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- intre 25-30 ani, 25 salarii de baza de incadrare a persoanei respective;
- peste 30 ani, 30 salarii de baza de incadrare a persoanei respective.

În situaţia în care sunt aplicabile dispoziţiile O.U.G. nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, C.N.P.R plăteşte numai salariaţilor disponibilizaţi in baza O.U.G. nr. 36/2013 care îndeplinesc condiţiile de acordare a salariilor compensatorii potrivit 26.3, alin. 1 din CCM, doar diferenta dintre suma reprezentata de totalul salariilor compensatorii la care au dreptul potrivit 26.3, alin. 1 din CCM si suma reprezentand totalul drepturilor banesti la care are dreptul conform O.U.G. nr. 36/2013. Plata diferenţei se va face in rate lunare egale echivalente cu:
- Diferenta dintre salariul de bază la care a avut dreptul in ultima lună anterioara concedierii si venitul de completare acordat de O.U.G. nr. 36/2013 si se va acorda in luna imediat următoare celei in care incetează plata drepturilor reprezentand indemnizatia de somaj
- Salariul de bază la care a avut dreptul in ultima lună anterioara concedierii si se va acorda in luna imediat următoare celei in care incetează plata drepturilor prevazute de O.U.G. nr. 36/2013, pentru restul ramas de plata in conditiile prezentului alineat.
Încetarea sau reducerea drepturilor acordate potrivit O.U.G nr. 36/2013 in conditiile stabilite de aceasta nu dă dreptul salariatului la creşterea diferentei stabilita initial.
[ link extern ] /...

Dar la mine nu a fost aplicata ordonanta deoarece AJOFM mi-a respins venitul de completare,in situatia asta compania nu ar trebui sa-mi plateasca salarii compensatorii?Va multumesc!
Da,salariile compensatorii trebuiau acordate conform CCM.Nu vorbim de o firmulita,vorbim de o companie de stat.Eu am nevoie de un sfat juridic,ma pot adresa in instanta,am dreptul la salarii compensatorii din punct de vedere juridic raportat la faptul ca am fost disponibilizata conform OUG 36?Sau raman doar cu somajul?Precizez ca in situatia mea,termen depasit la OUG mai sunt cateva foste colege acestea nu au primit nici un semn si nici bani de la fostul angajator.Am vreo sansa sa ma adresez instantei?
Buna ziua,surpriza am avut-o ieri cand am fost la card.Abia maine dimineata voi suna sa vad ce se intampla.Doar ca sunt asa debusolata pentru ca mi s-a explicat foarte clar de fostul angajator ca daca nu beneficiez de venitul de completare voi beneficia de salarii compensatorii.Voi reveni maine cu detalii!Va multumesc pt raspuns...cu respect
Discuție OUG 36/2013
Buna ziua,o mare rugaminte la dumneavoastra
am primit decizie de concediere in data de 13 sept/2013 ca urmare a restructurarilor facute in compania de stat la care lucram.in data de 08 oct am intrerupt cu concediu medical datorita problemelor de sanatate,intorcandu-ma la munca in 06 ian 2014.pe 16 ian 2014 mi-am depus dosarul de somaj urmand sa mi se stabileasca somaj+venitul de completare conform ordonantei OUG 36/2013.Mi s-a stabilit doar somajul cei de acolo informandu-ma ca nu mai am dreptul la venit de completare deoarece au trecut cele 90 zile de valabilitate ale ordonantei 36/2013.Am trimis decizia data la compania la care lucrasem solicitand salariile compensatorii aferente anilor lucrati la ei respectiv 13,avand dreptul la 10 salarii compensatorii.Luna trecuta mi s-a virat pe card contravaloarea unui salariu compensatoriu impozitat dar surpriza luna asta la data stabilita nu mi s-a mai virat nimic pe card.Va rog frumos sa ma lamuriti ca eu nu inteleg nimic...unde am gresit.Cu respect