avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 36/2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 36/2013

Buna ziua,o mare rugaminte la dumneavoastra
am primit decizie de concediere in data de 13 sept/2013 ca urmare a restructurarilor facute in compania de stat la care lucram.in data de 08 oct am intrerupt cu concediu medical datorita problemelor de sanatate,intorcandu-ma la munca in 06 ian 2014.pe 16 ian 2014 mi-am depus dosarul de somaj urmand sa mi se stabileasca somaj+venitul de completare conform ordonantei OUG 36/2013.Mi s-a stabilit doar somajul cei de acolo informandu-ma ca nu mai am dreptul la venit de completare deoarece au trecut cele 90 zile de valabilitate ale ordonantei 36/2013.Am trimis decizia data la compania la care lucrasem solicitand salariile compensatorii aferente anilor lucrati la ei respectiv 13,avand dreptul la 10 salarii compensatorii.Luna trecuta mi s-a virat pe card contravaloarea unui salariu compensatoriu impozitat dar surpriza luna asta la data stabilita nu mi s-a mai virat nimic pe card.Va rog frumos sa ma lamuriti ca eu nu inteleg nimic...unde am gresit.Cu respect
Cel mai recent răspuns: alinamadalina , utilizator 09:57, 18 Martie 2014
Ati vb cu fostul dvs angajator , de ce nu a mai platit ?
Buna ziua,surpriza am avut-o ieri cand am fost la card.Abia maine dimineata voi suna sa vad ce se intampla.Doar ca sunt asa debusolata pentru ca mi s-a explicat foarte clar de fostul angajator ca daca nu beneficiez de venitul de completare voi beneficia de salarii compensatorii.Voi reveni maine cu detalii!Va multumesc pt raspuns...cu respect
Salariile compensatorii sunt acordate in baza a c.c.m. aplicabil al nivel de angajator?
Da,salariile compensatorii trebuiau acordate conform CCM.Nu vorbim de o firmulita,vorbim de o companie de stat.Eu am nevoie de un sfat juridic,ma pot adresa in instanta,am dreptul la salarii compensatorii din punct de vedere juridic raportat la faptul ca am fost disponibilizata conform OUG 36?Sau raman doar cu somajul?Precizez ca in situatia mea,termen depasit la OUG mai sunt cateva foste colege acestea nu au primit nici un semn si nici bani de la fostul angajator.Am vreo sansa sa ma adresez instantei?
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
alinamadalina, utilizator
Daca ne spuneti despre ce este mentionat in cuprinsul acelui ccm referitor la salariile compensatorii , atunci veti primi un raspuns cat mai exact.

O actiune in instanta puteti promova.
Art.268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
.....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
...

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii si pfa mjjj mjjj Am fost disponibilizat de la posta. In situatia in care imi deschid un PFA si inchei un contract cu o Primarie mai beneficiez de somaj, venit lunar de ... (vezi toată discuția)
Acordare salarii compensatorii narcisap narcisap Aş vrea să supun atenţiei dvs. o speţă în speranţa că mă veţi putea ajuta. O persoană a fost disponibilizată colectiv şi potrivit Contractului ... (vezi toată discuția)