avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare salarii compensatorii

Aş vrea să supun atenţiei dvs. o speţă în speranţa că mă veţi putea ajuta.
O persoană a fost disponibilizată colectiv şi potrivit Contractului colectiv de muncă Poşta Română 2008-2018, are dreptul la 25 de salarii compensatorii. Persoanei în cauză i s-a respins ajutorul de şomaj (şi potrivit OUG nr. 36 din 2013, daca nu beneficiezi de ajutor de somaj nu poti beneficia nici de venit de completare). Oug nr. 36 din 2013 prevede la art. 7 că persoanele concediate în baza OUG nr. 36 din 2013 beneficiază de indemnizaţie de somaj, venit de completare şi plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.
Poate această persoană să primească salariile compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 26 Noiembrie 2013
Poate beveneficia de salarii compensatorii, chiar daca nu beneficiaza de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii si pfa mjjj mjjj Am fost disponibilizat de la posta. In situatia in care imi deschid un PFA si inchei un contract cu o Primarie mai beneficiez de somaj, venit lunar de ... (vezi toată discuția)
Conditii de pierdere a compensatiilor prin ordonanta, prin concediere individuala-art 65 cm AndreeaIvanov AndreeaIvanov Buna ziua, Am o nelamurire legata de informatia primita de Agentia de Somaj Locala Craiova - un salariat, ce beneficiaza de ordonanta CFR Marfa, adica plati ... (vezi toată discuția)
Oug 36/2013 alinamadalina alinamadalina Buna ziua,o mare rugaminte la dumneavoastra am primit decizie de concediere in data de 13 sept/2013 ca urmare a restructurarilor facute in compania de stat la ... (vezi toată discuția)