Multumesc frumos pentru raspuns, fiind vorba de singurul institut de profil din tara, nu ai cum sa provii din alta parte, deci ii pot da cu succes in judecata.
"Economist:
-studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
-vechime în specialitatea studii lor minimum 6 luni, într-o unitate sanitară de profil.
Referent:
-studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
-vechime in specialitatea studiilor minimum 6 luni, intr-o unitate sanitară de profil."
Am copiat si am inserat aici anuntul. De anuntul cere minim 6 luni intr-o unitate sanitara, nu e concurs de promovare e concurs de RECRUTARE.
Buna seara,
Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare, in speranta ca ma va lamuri cineva .
Am vazut postat pe site ul unui spital un anunt ca organizeaza concurs pentru ocuparea mai multor posturi: economist, registrator medical, referent. Pe langa cerintele generale, cerute de lege, m-a surprins cerinta specifica, si anume aceea de a mai fi lucrat intr-un spital , minim 6 luni. Cu aceasta cerinta specifica mi se pare ca se incalca principiul egalitatii accesului la functia respectiva, eu una ma simt discriminata, e o limitare a participarii. Conditiile specifice se refera la altceva, de exemplu criterii de inaltime.
In concluzie, e legala conditia specifica de a mai fi lucrat, macar 6 luni intr-un spital, pt posturile de economist, registrator medical ori referent? Va multumesc!
In alta ordine de idei, unul dintre copiii mei, in varsta de 15 ani a fost accidentat de o masina, din vina lui, se pare, din spusele soferului si din primele cercetari ale politiei.nnIn urma accidentului a suferit 3 operatii la spitale diferite, are vreo 7 fracturi, si altele. Acum este acasa, imobilizat la pat, dar trebuie sa urmeze o buna perioada de timp tratament medicamentos, kinetoterapie in fiecare zi, consiliere psihologica, apoi analize din doua in doua saptamani pentru ca a fost un accident f. grav.Desi eu in situatia de fata nu lucrez, tatal copiiilor a venit in fiecare zi la spital la copil, dar nu a vrut sa contribuie cu nici un ban pentru operatii, doctori, medicamente, kinetoterapie, medicatia de acasa...nimic, a zis ca nu-I treaba lui. In afara de o sticla de apa, nici macar o banana nu I-a adus la spital. Mentionez ca are o situatie financiara f. buna, nu se pune problema ca nu ar avea bani, dar nu vrea sa dea. Numai corsetul m-a costat 12 milioane lei(vechi)si i-am cerut in imprumut macar jumatate si nu a vrut sa-i dea pt sanatatea copilul lui, a zis ca daca nu-I mai vede inapoi. Este incredibil, copilul lui se zbatea intre viata si moarte, a vazut prin ce trece, dar ne-a zis ca el cu bani nu contribuie. Lunar, ma duc pana in 20 milioane cheltuieli cu totul pt copil.Intrebarea mea este : am dreptul sa ma adresez instantei pentru a imparti cheltuielile cu tatal copilului? Daca da, atunci pe ce articole de lege pot merge? Este acesta un fel de abandon din partea tatalui? Este o situatie exceptionala, ce art. pot invoca?nCopilul de cand a avut accidental are nevoie permanent de o persoana langa el intrucat are si fractura de coloana(imobilizat la pat), operatii la mana si este imobilizata, deci permanent trebuie sa stau langa el. Asa, in acesta situatie, il transport la recuperare si la spital. La toate astea se adauga si trauma provocata de tatal sau, caci copilul se simte neiubit si abandonat de el si ar trebui sa-i cer despagubiri si pt asta. Nu-ti pot trata copilul in halul asta, ai niste indatoriri fata de el, nu doar pensia alimentara si aia obtinuta dupa executare silita. Ce pot face?
Multumesc frumos pt mesaj, are in tara o casa, un apartament , doua terenuri si o masina, deci am ce executa.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc intr-o problema.
Sunt divortata, am doi copii, custodie comuna, cu domiciliul la mine. Pe 1 mai , fostul sot si-a depus demisia pt a emigra in Canada. Deci incepand cu luna copiii nu vor mai beneficia de pensia de intretinere de la el. Intrebarea mea este, daca el va pleca, eu cum pot sa-l dau in judecata pentru pensie, avand in vedere ca eu n-o sa-i stiu adresa, orasul, locul de munca, cu atat mai mult cu cat el le-a zis copiilor ca pleca in Italia, si nu Canada, pt a i se pierde urma. Mentionez ca mereu am avut probleme cu el din acest pdv si pana nu i-am facut executare silita, nu a platit pensia intretinere minori.Va trebui sa-mi plateasca pana la 33% din venitul minim pe economie din tara in care traieste el sau copilul?
Daca el este plecat, pot sa-l dau in judecata si pt a-mi recupera si alti bani de la el, reprezentand cheltuieli de judecata in alte 2 procese, eu nestiind adresa lui unde e plecat, sau scriu adresa din tara?
Multumesc pt raspuns, din pacate nu toate serviciile medicale sau medicamente sunt gratuite. Eu am chitante pt toate, inclusiv pt medicamentele prescrise de medic in spital si pe care le-am cumparat eu. Singurul medic specialist pe paralizia nervilor are doar cabinet privat si nu are contract cu CAS. Medicamentele pe care trebuie sa le ia zilnic nu se deconteaza, deci nu vb pe ceea ce nu se poate deconta, de ex. plicul de multumire catre medici, etc, ci de celelalte cheltuieli pe care le pot dovedi cu chitante.
De la firma de asigurare, in cazul in care nu este vinovat copilul sau macar culpa comuna, stiu ca pot primi, eu nu stiam daca tata poate despagubi copilul, macar intr-o anumita cota, chiar daca plateste pensie alimentara. Merg pe abandon sau pe drepturile copilului?
Nu de stat, dar va puteati gandi la sofer, la firma de asigurari. Multumesc pt raspuns. Stiti cumva pe ce art de lege pot merge?
Despagubit de catre cine?