avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii specifice concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii specifice concurs

Buna seara,

Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare, in speranta ca ma va lamuri cineva .

Am vazut postat pe site ul unui spital un anunt ca organizeaza concurs pentru ocuparea mai multor posturi: economist, registrator medical, referent. Pe langa cerintele generale, cerute de lege, m-a surprins cerinta specifica, si anume aceea de a mai fi lucrat intr-un spital , minim 6 luni. Cu aceasta cerinta specifica mi se pare ca se incalca principiul egalitatii accesului la functia respectiva, eu una ma simt discriminata, e o limitare a participarii. Conditiile specifice se refera la altceva, de exemplu criterii de inaltime.

In concluzie, e legala conditia specifica de a mai fi lucrat, macar 6 luni intr-un spital, pt posturile de economist, registrator medical ori referent? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marina_1010 , utilizator 11:06, 19 August 2015
Cred ca va cere o vechime de minim 6 luni in specialitate si nu de activitate intr-un spital.

Astfel de conditii sunt prevazute in Ordinul nr.1470 din 20.10.2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale a personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.
"Economist:
-studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
-vechime în specialitatea studii lor minimum 6 luni, într-o unitate sanitară de profil.

Referent:
-studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
-vechime in specialitatea studiilor minimum 6 luni, intr-o unitate sanitară de profil."

Am copiat si am inserat aici anuntul. De anuntul cere minim 6 luni intr-o unitate sanitara, nu e concurs de promovare e concurs de RECRUTARE.

Intr-adevar, fata de conditiile mentionate in Ordin s-a trecut in plus sintagma "intr-o unitate sanitara de profil".

Nu mi se pare corect sa se mentioneze ceva in plus decat prevede legea. Puteti sesiza Ministerul Sanatatii.
Multumesc frumos pentru raspuns, fiind vorba de singurul institut de profil din tara, nu ai cum sa provii din alta parte, deci ii pot da cu succes in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare conditii specifice concurs contabil sef hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca o institutie de aparare si ordine publica, care organizeaza un concurs de contabil sef are ca si conditii specifice pt. postul ... (vezi toată discuția)
Important! Crys ciuci Crys ciuci Buna ziua. Anuntul privind organizarea concursului de incadrare a posturilor vacante pentru postul de economist debutant in birou achizitii si monitorizare ... (vezi toată discuția)
Studii unversitare de master Maria_munteanu Maria_munteanu Sunt absolventa a invatamantului universitar de lunga durata (5 ani) a Facultatii de Inginerie , promotia 2007,domeniul Inginerie mecanica, specializarea ... (vezi toată discuția)