avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Tomescu

Activitate Alina Tomescu

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Cu ce articol ati terminat contractul de munca? Ati fost in somaj?

Aici puteti regasi mai multe detalii despre indemnizatia de crestere a copilului:
[ link extern ] >
Răspuns la discuția Revenire din CCC
La momentul expirarii suspendarii, contractul dvs va deveni activ si veti inregistra absente nemotivate. Vi se va face cercetare disciplinara pentru absentele nemotivate cumultate.
Sugestia mea este sa mergeti sa va incheiati activitatea cu societatea.
Revin si art 49 alin. (6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Concediul la care faceti dvs referinta este concediu medical , cod indemnizatie 09.

Art.51 alin1 lit b)concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
Răspuns la discuția CONCEDIU DE PATERNITATE
Va referiti la concediu de ingrijire copil pana la 2 ani?

Atunci conform conditilor de acordare in baza legislatiei valabile in acest moment, avem:



Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit (...), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară", așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.

Conform Codulului Muncii, CAPITOLUL V: Incetarea de drept a contractului individual de munca Art. 56, alin (1) coroborat cu CAPITOLUL IV: Suspendarea contractului individual de munca Art. 49 , avem:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca încheiat pe durata determinata;
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.



Prin urmare, un contract de munca incheiat pe durata determinata poate fi incetat, chiar daca persoana angajata se afla in concediu medical.
Dvs. puteti fi luata in plata de catre CAS-ul din raza judetului in care va aflati (printr-o cerere). Mai multe detalii despre procedura de luare in plata, regasiti pe site-ul celor de la CAS:
[ link extern ]
Buna ziua,

Prin rotatie se doreste ca angajatii unei comapanii private, (care nu activeaza in domeniu de foc continuu), sa fie consemnati la domiciliu, pentru a avea permanenta la serviciile de intretinere. Codul muncii nu prevede o asemenea situatie, ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat in ceea ce priveste legalitatea unei astfel de cerinte dar si ce obligatii revin angajatorului?
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Demisie
Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Prin urmare, daca sunteti in perioada de proba, puteti prezenta o notificare scrisa, prin care solicitati incetarea contractului de munca, fara a mai fi nevoie sa stati in preaviz.
Răspuns la discuția Salar 2016 studii superioare

In momentul de fata nu exista o lege care sa reglementeze salariul minim pentru cei cu studii superioare. Singura legislatie care reglementeaza salariul minim brut pe tare este HG1017/2015.

Conform HG 1017/2015 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată:
Art. 1. — Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.
Răspuns la discuția Asistent manager
Depinde de responsabilitatile din fisa de post.