avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate alinmihaij

Activitate alinmihaij

Si eu cred la fel dar nu am vazut unde e specificat, articol din 111 sau unde ?
am vazut urmatorul articol si m-a cam derutat
ARTICOLUL 11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.
ADNOTARE – modificat de
Ordonanţă de urgenţă nr. 124/2011 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială din 27 decembrie 2011, M. Of. 938/2011;
Deci poate sa intre tata in continuare in ccc pana la 2 ani?
Va multumesc!
Mama a nascut in octombrie 2013. Dupa cele 43 de zile obligatorii a optat pentru ccc pana la 2 ani. Dupa 3 luni de ccc decide sa se intoarca la munca! Tata doreste sa beneficieze el de ccc pana la 2 ani in continuare! Mai are dreptul? Multumesc!