avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate decdan

Activitate decdan

Răspuns la discuția Ridicare Permis Conducere
Nu pot face contestatia inainte de a receptiona raspunsul de la Politia rutiera ?
Am circulat cu 66 Km/h intr-o localitate din judetul Mures, pt. acest lucru am fost oprit din trafic. Observand ca masina pe care era instalat aparatul de radar NU ESTE INSCRIPTIONATA cu insemnele de POLITIE, i-am cerut respectuos Agentului sa-mi arate Legitimatia sa de politist, de asemenea Ordinul de Delegatie de la Seful sau pt. activitatea de urmarire a vitezei pe drumurile publice si Ultima Verificare Tehnica (tara) a aparatului Radar. Toate acestea pt. a preintampina o eventuala farsa a unor falsi politisti (preluarea actelor si eventual banii).
In loc sa-mi restitue toate actele pe care le-am oferit Agentului de Politie, mai exact: Permisul de Conducere, Certificatul de Inmatriculare Auto si Cartea de Identitate, Agentul mi-a retinut Permisul pe motiv ca nu l-am asteptat in interiorul masinii ! Eu am iesit din masina in timpul celor 30 minute cat a durat efectuarea verificarilor si a realizarii unei Adeverinte de Conducere de 15 zile.
L-am intrebat de ce nu obtin toate actele pe care i le-am oferit, el spunandu-mi ca retine Carnetul, deoarece NU am stat tot timpul in auto. I-am raspuns ca am iesit ca sa-mi spal parbrizul vehiculului personal si l-am asteptat langa auto meu.
Nu contest viteza pe care am avut-o (plus 15 Km/h), ci doar faptul ca mi se face o nedreptate retinandu-se Permisul de Conducere pt. nicio fapta de acest lucru.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si cum sa procedez pt. a-mi obtine acest document !
Va multumesc pentru sprijinul dvs.