avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare Permis Conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare Permis Conducere

Am circulat cu 66 Km/h intr-o localitate din judetul Mures, pt. acest lucru am fost oprit din trafic. Observand ca masina pe care era instalat aparatul de radar NU ESTE INSCRIPTIONATA cu insemnele de POLITIE, i-am cerut respectuos Agentului sa-mi arate Legitimatia sa de politist, de asemenea Ordinul de Delegatie de la Seful sau pt. activitatea de urmarire a vitezei pe drumurile publice si Ultima Verificare Tehnica (tara) a aparatului Radar. Toate acestea pt. a preintampina o eventuala farsa a unor falsi politisti (preluarea actelor si eventual banii).
In loc sa-mi restitue toate actele pe care le-am oferit Agentului de Politie, mai exact: Permisul de Conducere, Certificatul de Inmatriculare Auto si Cartea de Identitate, Agentul mi-a retinut Permisul pe motiv ca nu l-am asteptat in interiorul masinii ! Eu am iesit din masina in timpul celor 30 minute cat a durat efectuarea verificarilor si a realizarii unei Adeverinte de Conducere de 15 zile.
L-am intrebat de ce nu obtin toate actele pe care i le-am oferit, el spunandu-mi ca retine Carnetul, deoarece NU am stat tot timpul in auto. I-am raspuns ca am iesit ca sa-mi spal parbrizul vehiculului personal si l-am asteptat langa auto meu.
Nu contest viteza pe care am avut-o (plus 15 Km/h), ci doar faptul ca mi se face o nedreptate retinandu-se Permisul de Conducere pt. nicio fapta de acest lucru.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si cum sa procedez pt. a-mi obtine acest document !
Va multumesc pentru sprijinul dvs.
Cel mai recent răspuns: decdan , utilizator 11:07, 25 Martie 2014
pai ce nedreptate ....pe durata verificarii documentelor , dumnavoastra aveti obligatia sa nu parasiti masina , decat la cererea agentului .
masinile pe care este montat radarul , nu trebuie sa fie obligatoriu inscriptionate .
o sa primti un PV acasa , cu contraventia cuvenita pe care trebuie sa o platiti , apoi aveti dreptul sa faceti contestatie.
Nu pot face contestatia inainte de a receptiona raspunsul de la Politia rutiera ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
Amplasare radare pe diverse masini OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pot fi amplasate radare pe alte masini decat cele cunoscute traditionale ale politiei? (vezi toată discuția)