avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!?

Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am vazut de drum,...recunosc cu o viteza destul de mare...aceasta masina m-a urmarit mai mult de 5 km... iar la intrarea in urmatoarea localitate m-a tras pe dreapta #-o aducandu-mi la cunostinta urmatoarele:
1. Depasirea limitei legale a vitezei in localitate cu 50 km/h..zice ca m-a pozat cu 110 km/h (nu prea sunt sigura ca asa era..dar sa zicem)
2. Depasirea vitezei legale in afara localitatii cu 50 km/h...zice ca mi-a facut poza avand 159 km/h (viteza pe care nu o contest)..undeva pe la 160 km/h sigur am avut...specific ca eram pe drum european ...

Apoi dl. politist mi-a intocmit 2 PV....pe moment nu mi s-a parut nimic deplasat pana in momentul in care mi-a comunicat \"sentinta\" si anume: Suspendarea permisului pe o perioada de 90 zile pentru fiecare contraventie pentru care a intocmit PV, adica in total 180 :O ?!?!?!?!?!?!?! . ....... ...#-o
Acum astept sa imi vina PV acasa...am refuzat sa semnez..

A procedat corect politistul deplasandu-se in spatele meu pentru 5 km fara folosirea semnalelor vizuale sau acustice? Se poate sa imi suspende permisul pentru 180 zile? #-o
Daca era masina dotata cu radar mobil se poate sa aiba inregistrare care e cam greu de contestat.
In lege nu sunt inserate asemenea posibilitati,ma refer la intocmirea simultan a doua procese verbale pentru doua contraventii diferite,iar cumularea celor doua sanctiuni nu se poate face conf.art.91/2 cod.rut. decat atunci cand se aduna cele 15 puncte de penalizare ,realizate anterior si din alte contraventii savarsite.
Deci asemeni consider ca practica agentului constatator,desi nu este interzisa in mod expres de lege,este incorecta.
Formulati contestatie la instanta competenta teritorial,dupa ce va sosesc procesele verbale, pe care o veti dovedi cu acte,martori si cele doua foto radar.Pastrati plicurile pentru a dovedi data primiriii si a le atasa la contestatie,Dupa primirea proceselor verbale puteti formula si cerere si catre comandantul agentului constator pentru reducerea perioadei suspendare prin examinarea dvs.teoretica.In cazul castigarii testului sanctiunea poate fi redusa la o luna.Maine voi incerca sa va dau un raspuns mai concret.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
SALUT,NU MAI CONTESTA NIMIC,DACA AI VECHIME DE PESTE 2ANI A PERMISULUI SI NU L-AI MAI AVUT SUSPENDAT NICIODATA AI DREPTUL LA EXAMEN DUPA 15ZILE DUPA CE TIA FOST SUSPENDAT PERMISU,TE DUCI FACI O CERERE LA POL RUTIERA CU EA SI CU DOVADA RESPECTIV PROCESU VERBAL TE PREZINTI APOI,SUSTII EXAMENUL DACA IEI A 2ZI ITI RIDICI PERMISUL .MULT NOROC
face cerere, ia examenul si scapa cu o luna. plus alte trei luni de la a doua suspendare, la care nu are voie sa mai dea examen pentru reducerea suspendarii. deci sta pe tusa 4 luni. ea incearca sa inteleaga daca e corect sau nu cum a procedat politistul, dand doua suspendari odata.

In mod normal trebuia alcatuit pentru ambele contraventii un singur proces verbal si sanctionate ambele contraventii cu sanctiunea maxima de 90 de zile.La sosirea proceselor verbale la domiciliul dvs.trebuiesc vazute orele ambelor contraventiii si masina si radarul care au stabilit contraventiile.Deci ambele procese verbale trebuiesc contestate separat si discutata conexarea celor doua cauze conf.art.164 c.pr.civ..

Alte discuții în legătură

Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)