Buna ziua,
Sunt pensionara de boala, si sunt incadrata ca si cadru didactic asociat, cu contract de munca pe un an (sept-august). Mi s-a spus ca nu pot sa beneficiez de vouchere de vacanta si doresc sa verific aceasta informatie. Multumesc.
Va multumesc!
Care credeti ca ar fi varianta optima, adica cu mai putina pierdere: sa ceara apartamentul si sa ofere despagubire pentru cota ei de 1/6 sau invers? Si chiar daca e majoritar cu 5/6 parte si cere apartamentul, acesta poate sa fie atribuit ei?
Va multumesc. Asa ne-am gandit si noi, insa ea nu e de acord cu niciuna din cele trei solutii, adica doar partial cu solutia ca ea sa il despagubeasca pe el, "candva la vara", neffind de acord ca acest termen vag si relativ sa fie pus sub forma unei conventii la notar, in care sa fie stipulata data concreta pana cand ea il va despagubi, respectiv cu clauzele ce ar rezulta din situatia in care nu il despagubeste pana la data stipulta.
Buna ziua,
Intrebarea mea sta in felul urmator: actualul meu prieten cu care dorim sa ne casatorim are 5/6 parte dintr-un apartament de 2 camere, iar fosta lui concubina 1/6 parte. Momentan ea sta in acel apartament, el sta la mine, in apartamentul parintilor nostri. Ea nu e de acord sa vanda apartamentul, nu e de acord nici cu despagubirea ei cu valoarea monetara a 1/6 parte, ci ar vrea sa ii plateasca lui contravaloarea 5/6 insa fara un termen clar (discutia e in felul urmator: candva). El nu a reusit sa o convinga sa se ajunga la o intelegere la notar in care sa se specifice ca pana la data cutare sa vina cu banii respectivi. Deci suntem blocati. Ramane varianta procesului. Credeti ca ea are sanse sa castige procesul? Ea mai are un copil, de 18 ani dintr-o alta casatorie, si un apartament in care au stat mai inainte, care insa nu e pe numele ei, ci a sorei ei, dar efectiv e apartamentul ei (deci unde sa se duca ar avea).
Multumesc mult!