avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj intre doi fosti concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj intre doi fosti concubini

Buna ziua,
Intrebarea mea sta in felul urmator: actualul meu prieten cu care dorim sa ne casatorim are 5/6 parte dintr-un apartament de 2 camere, iar fosta lui concubina 1/6 parte. Momentan ea sta in acel apartament, el sta la mine, in apartamentul parintilor nostri. Ea nu e de acord sa vanda apartamentul, nu e de acord nici cu despagubirea ei cu valoarea monetara a 1/6 parte, ci ar vrea sa ii plateasca lui contravaloarea 5/6 insa fara un termen clar (discutia e in felul urmator: candva). El nu a reusit sa o convinga sa se ajunga la o intelegere la notar in care sa se specifice ca pana la data cutare sa vina cu banii respectivi. Deci suntem blocati. Ramane varianta procesului. Credeti ca ea are sanse sa castige procesul? Ea mai are un copil, de 18 ani dintr-o alta casatorie, si un apartament in care au stat mai inainte, care insa nu e pe numele ei, ci a sorei ei, dar efectiv e apartamentul ei (deci unde sa se duca ar avea).
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
annapenet, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:20, 27 Martie 2014
Pai, nu e dupa ea. Sa ceara prietenul dvs in instanta iesirea din indiviziune asa cum doreste, sa ii fie lui atribuit imobilul si sa plateasca sulta fostei concubine.
daca dansa va avea alta cereresa ii fie ei atribuit imobilul, e bin esi asa ca veti pune apoi imediat in executare hotararea, problema e ca vandut la licitatie nu luati prea mult pe imobil, ci mult mai putin decat face, fosta va ramane insa de platit diferenta, daca va avea din ce.
Va multumesc,
Prin a castiga procesul ma referem daca ea poate sa iasa cu mai mult din proces decat partea ei, legala, de 1/6?
Mersi.
Exista trei solutii pentru iesirea din indiviziune:
1. fie ea il despagubeste pe el pt cota parte de 5/6 din imobil ramanand ea cu imobilul,el cu sulta,adica bani.
2. fie el o despagubeste pe ea pt cota parte de 1/6 din imobil si ramane cu imobilul el, ea cu sulta adica banii.
3. fie vand imobilul si fiecare isi ia partea din bani conform cotelor parti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
ContSters250994, utilizator
Va multumesc. Asa ne-am gandit si noi, insa ea nu e de acord cu niciuna din cele trei solutii, adica doar partial cu solutia ca ea sa il despagubeasca pe el, "candva la vara", neffind de acord ca acest termen vag si relativ sa fie pus sub forma unei conventii la notar, in care sa fie stipulata data concreta pana cand ea il va despagubi, respectiv cu clauzele ce ar rezulta din situatia in care nu il despagubeste pana la data stipulta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
annapenet, utilizator
Pai astea sunt solutiile....Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune, de aceea va adresati instantei.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. dețin 2/3 dintr-un imobil. cealaltă ... cazimir0prea cazimir0prea Iesire din indiviziune. Dețin 2/3 dintr-un imobil. Cealaltă cotă de 1/3 este deținută de o mătușă. Menționez că mătușa mea este cea care locuiește ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)