avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate liliciu

Activitate liliciu

Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
Multumesc mult pentru raspunsurile date, si pot spune ca am inteles.
Dar as vrea sa privim un pic altfel situatia:
La Primarie In registrul agricol al lui SMD sunt trecuti de pe vremea cand se facea recensamintul populatiei, ca avut 4 copii, cu trecerea anilor , SMD a avut grija sa fie trecuti si nepotii de la fiecare copil .
In iunie 2012 cand S(P)M cere certificat fiscal primariei sa se prezinte la notar, referentul , angajatul primariei , completeaza cu datele din registrul agricol : adica 4 copii , din care trei decedati si de la fiecare decedat , cine il mosteneste, deci nepoti ai lui SMD.
S(P)M prezinta certificatul la dl notar, acesta ii explica ca trebuie sa se duca cu toti, sa poata face succesiunea. S(P)M nu este de acord, vrea singura, si atunci este "sfatuita" sa se intoarca la primarie, si sa-i aduca un certificat fiscal unde apare singurul copil al lui SMD.
"Obtine" certificatul fiscal asa cum doreste , il prezinta dlui notar, acesta ia declaratii pe propria raspundere de la 2 martori( sotul lui S(P)M si o alta persoana dusa de S(P)M , ca asa este, S(P)M a fost sigurul copil al lui SMD.
Documentele sunt "in regula" si se face certificatul de mostenitor.
Dar , dl notar indosariaza cele certificate fiscale cu toate documentele .
La momentul cand avocatul cere dlui notar documentele care au stat la baza intocmirii cerificatului de mostenitor i se dau toate actele.
Sa inteleg ca nu intereseaza pe nimeni cum se face un act , daca este corect sau nu , ci numai efectele lui .
Posibil ca nu am cerut ce trebuie dlui judecator ?!?!?! adica anularea certificatului de mostenitor ?!?!?!
Concluzie: Ma deranjeaza modul in care s-au facut toate .
Si ar mai fi ceva , daca imi permiteti.
Explicati-mi va rog urmatorul citat:
"Art. 700
Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
In cazul cand mostenitorul a fost impiedicat de a se folosi de dreptul sau, din motive de forta majora, instanta judecatoreasca, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data cand a luat sfarsit impiedicarea. "

Mentionez ca nu s-a deschis nici o succesiune unde sa fie chemati toti mostenitorii.
Buna dimineata,
Multumesc de rapsuns, dar va rog sa ma iertati, ca nu inteleg ceva.
Spuneti "6 luni dupa vechiul cod civil " , inseamna ca este si unul mai nou? si prevede altceva?
Buna ziua,
Incerc in cat mai putine cuvinte sa detaliez situatia in care sunt acum.
Si nu mai inteleg unde dreptatea.
-S.M.D. decedat in februarie 2007
-a avut 4 copii : S.(C).D. decedata aprilie 2005 un copil J.(C).L. (eu persoana care scrie) , S.I. decedat mai 2008 - 3 copii , S.(P).M. - traieste si S.G.- decedat martie 2003 ramasi 5 copii
- am participat personal la parastasele care s-au facut pana la 40 de zile la casa SMD , iar dupa aceea S(P)M a lasat chiriasi in casa lui SMD si restul parastaselor s-au facut la ea acasa ,iar eu nu am deranjat in nici un fel chiriasii din casa lui SMD.
-in iunie 2012 S.(P).M. fiica in viata a lui S.M.D. reuseste prin metode neortodoxe : cerficat fiscal emis la reg.agricol -primarie ca SMD a avut 1 singur copil , declaratie pe propria raspundere 2 martori : 1 sotul SPM si o a doua persoana ca SMD a avut un singur copil , pe acesta 3 documente un anume notar FN intocmeste certificat de unic mostenitor.
- toti cei 9 nepotii am ramas pe dinafara....nu ne-a chemat nimeni la nici o succesiune , nimic
-dupa 2 ani in iunie 2014 intamplarea face sa aflu ca S(P)M incepe sa vanda din bunurile ramase de pe urma SMD
- "rascolesc" putin cum poate sa faca asta si ajung la dl notar in cauza.
-prezint documentele care imi atesta dreptul de pe urma mamei mele decedate S(C)D
-imi comunica ca nu mai poate face nimic personal, dar sa dau in judecata , ca numai o hotarare judecatoreasca anuleaza certificatul intocmit de dansul si numai dupa aceea se poate face o succesiune corecta
-urmez calea judecatoriei,se depun la dosar toate documentele in copie xerox obtinute de la dl notar , si azi se da pronuntarea :
Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei dreptului de opţiune succesorală invocată de pârâtă şi unită cu fondul. Constată că reclamanta este străină de succesiunea rămasă de pe urma def.S.M.D. Respinge acţiunea promovată de reclamantă prin care se solicită anularea certificatului de moştenitor nr.91/28.05.2012 , ca fiind neîntemeiată.
- mentionez ca sunt asistata de un avocat
- bineinteles ca vreau sa merg mai departe , asteptam instiintarea si facem apel in termenul legal.
- aleg dupa dreptate, dar stau ma gandesc daca o mai am ?!??!?!
INTREBARE : As vrea sa stiu daca am sau nu vreun drept la mostenirea din partea mamei mele .Care sunt sansele de a anula acest certificat de mostenitor si cui ar trebui sa ma mai adresez.
Cu stima J(C)L
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Va rog, sa ma scuzati, dar , ca de fiecare data , o intrebare naste o intrebare sau mai multe...
Modernizarile cladirii au fost o parte facute de o firma de la care a existat factura cu TVA si o parte din surse proprii.
Daca ar fi sa fac o simulare a acestei situatii, TVA care se ajusteaza este numai de la factura facuta de firma respectiva , sau trebuie sa verific si TVA de la materialele care au fost folosite la partea din resurse proprii?
Daca as fi in situatia reala , sa intocmesc factura pentru aceasta cladire , acum , factura ar fi fara TVA ? Iar in decontul de TVA inregistrez ajustarea de TVA aferenta partii de modernizare ? pentru ca nu mi se pare corect sa facturez valoarea cladirii pe o factura cu 2 pozitii , una cu TVA si alta fara TVA.
Iar in decontul de TVA ajustarea sa fie trecuta la rd.16 regularizari taxa colectata.
Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns.
O zi buna
Buna ziua,
O firma platitoare de TVA , are urmatoarea situatie:
-cumpara o cladire in 2009 (fosta cantina muncitoreasca)(fara TVA)
-o imbunatateste functional cu toate utilitatile(s-au inregistrat facturi cu TVA)
- in lunile februarie-iunie 2010 se construiesc 7 camere de hotel (facturi cu TVA)
cladirea devine P+1
-in luna octombrie 2010 se face raport de evaluare a cladirii si se inregistreaza in contabilitate valoarea noua
Acum in 2014 se intentioneaza vanzarea acestui imobil.
Ma puteti ajuta , sa inteleg , daca factura pentru vanzarea imobilului va fi valoarea plus TVA sau TVA numai la suma care a reprezentat imbunatatirile?
Sper ca m-am facut inteleasa pentru a primi un raspuns .
Multumesc anticipat