DA, am vrut sa montam o pompa de caldura, dar dupa ce am tras 380v pompa s-a ars din alte motive, a fost f scumpa si nu am mai incercat cu alta; electricianul meu mi-a redistribuit puterea si avem 220v fara probleme.
Totusi poate puteti sa-mi clarificati PV de schimbare:
[""contor montat in bmpt dual; generator impulsuri defect, contorul integreaza energia electrica consumata, se va inlocui contorul; contor 380V exterior casa cu capac exterior crapat, situatia existenta "neconforma""]?
cum e posibil, semnalat in PV situatie neconforma ... vechiul contor sa fie declarat bun?
Am facut contestatie la Protectia consumatorului, sa vedem ce raspund ...
Multumesc tuturor ptr raspunsuri,
Buna seara,
intrebare: ce inseamna [""contor montat in bmpt dual; generator impulsuri defect, contorul integreaza energia electrica consumata, se va inlocui contorul; contor 380V exterior casa cu capac exterior crapat, situatia existenta "neconforma""]?
pentru o situarie reala si bizara: locatie de vacanta (nu locuieste nimeni), doar activa in priza alarma paza si protectie eficienta, consum KW inregistrati 1,337kw (martie-aprilie 2021) si 811kw (mai-iunie2021) facturi de 1,026ron si respectiv 629ron.
Au schimbat contorul ca fiind bun si acum trebuie sa platest facturile cu majorari /penalitati!!
Mersi, MioaraROV
Va multumesc.
(eu sunt persoana fizica; lucrarea de montaj teava o executa o persoana juridica - societate comerciala pentru ca nu orice persoana poate executa o lucrare de montaj teava gaze! este considerat regim special)
Nici in aceasta situatie ANPC nu poate sustine cauza mea? atunci cine? unde sa adresez contestatia mea in Romania in aceasta situatie?
Buna ziua, am nevoie de un sfat:
Ce sanse am sa castig daca contest cu prin OPC (inca nu am facut sesizare la OPC, dar zilele astea voi face) o factura fiscala emisa (aceasta nu este conform cu realitatea, este emisa in baza unui deviz de lucrari ne-conforme cu realitatea, deviz care cuprinde o cantitate impusa de "politica firmei, firma nu are voie sa piarda si deci nu factureaza lucrari mai mici de 10ml teava - teava de gaze" fata de real lucrare 5.84ml) .
Am cerut stornarea facturii emise si facturare fiscala reala, bazata pe masuratori reale in teren si confirmate masuratoriile de catre reprezentant / imputernicitul legal al beneficiarului lucrarii. Diferenta de valoare (intre facturi -TVA inclus - este de 441ron. Contestatiile sunt facute la firma prestatoare pe e-mail (eu nu sunt in tara, au confirmat la telefon primirea mesajelor) si nu am primit raspuns.
Partea buna este ca in contractual de executie (semnat) lucrare se mentioneaza ca facturarea se face la real lucrare confirmata de executant si beneficiar.
Partea proasta este ca 5 zile dupa emiterea facturii/17.04.2014 beneficarul pentru neplata suporta si penalitati de intarziere !?!
Sansa mea care este? (povestea e mai lunga dar..v-am spus varianta scurta) Multumesc, Mioara