avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contestatie factura fiscala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contestatie factura fiscala

Buna ziua, am nevoie de un sfat:
Ce sanse am sa castig daca contest cu prin OPC (inca nu am facut sesizare la OPC, dar zilele astea voi face) o factura fiscala emisa (aceasta nu este conform cu realitatea, este emisa in baza unui deviz de lucrari ne-conforme cu realitatea, deviz care cuprinde o cantitate impusa de "politica firmei, firma nu are voie sa piarda si deci nu factureaza lucrari mai mici de 10ml teava - teava de gaze" fata de real lucrare 5.84ml) .
Am cerut stornarea facturii emise si facturare fiscala reala, bazata pe masuratori reale in teren si confirmate masuratoriile de catre reprezentant / imputernicitul legal al beneficiarului lucrarii. Diferenta de valoare (intre facturi -TVA inclus - este de 441ron. Contestatiile sunt facute la firma prestatoare pe e-mail (eu nu sunt in tara, au confirmat la telefon primirea mesajelor) si nu am primit raspuns.
Partea buna este ca in contractual de executie (semnat) lucrare se mentioneaza ca facturarea se face la real lucrare confirmata de executant si beneficiar.
Partea proasta este ca 5 zile dupa emiterea facturii/17.04.2014 beneficarul pentru neplata suporta si penalitati de intarziere !?!
Sansa mea care este? (povestea e mai lunga dar..v-am spus varianta scurta) Multumesc, Mioara
Din cate stiu,ANPC-ul nu solutioneaza litigii intre persoane juridice.

Consumatorul – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale ”, conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată.

- Reclamaţiile şi sesizările adresate ANPC pot fi depuse doar de către consumatori persoane fizice.

- Divergenţele între operatorii economici nu intră în sfera de competenţă a Autorităţii Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor.

sursa-[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Va multumesc.
(eu sunt persoana fizica; lucrarea de montaj teava o executa o persoana juridica - societate comerciala pentru ca nu orice persoana poate executa o lucrare de montaj teava gaze! este considerat regim special)
Nici in aceasta situatie ANPC nu poate sustine cauza mea? atunci cine? unde sa adresez contestatia mea in Romania in aceasta situatie?
Ba da,in acest caz puteti adresa o reclamatie la ANPC.O puteti face si online.Gasiti pe site-ul indicat mai sus toate informatiile.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - refuz livrare marfa achitata integral AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am avut un contract de livrare si montaj parchet incheiat intre o societate comerciala si firma la care lucrez. Colaborarea dura de ceva timp, ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)
Factura sc catre persoana fizica lemonik lemonik Pot ca societate comerciala de constructii sa fac o factura de prestari servicii cartre o persoana fizica? Va multumesc pentru raspunsuri (vezi toată discuția)