avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... AJUTOR - Refuz livrare marfa achitata integral
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

AJUTOR - Refuz livrare marfa achitata integral

Buna ziua,

Am avut un contract de livrare si montaj parchet incheiat intre o societate comerciala si firma la care lucrez. Colaborarea dura de ceva timp, asa ca atunci cand am avut nevoie sa achizitionez parchet pentru casa mea proprie, societatea respectiva s-a oferit si eu am acceptat. Din pacate am apucat sa ii platesc cele doua facturi profeorme transmise pe mail (una de avans, a doua finala unde se vede avansul achitat prin stornarea valorii de avans pe factura), fara a primi contractul sau facturile fiscale in original. Acum refuza sa imi predea parchetul, contractele si facturile fiscale. Eu am dovada achitarii celor doua facturi - plata efectuandu-se prin transfer bancar. Cum pot proceda pentru recuperarea sumelor achitate? Am inteles ca ar trebui sa ii transmit intai o notificare si dupa aceea sa il dau in judecata. Exista o cale mai scurta pentru recuperarea datoriei? Daca nu doreste sa ridice notificarea transmisa prin curier?
Multumesc mult pentru ajutor,
Cu stima,
Antoanela
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 15:17, 14 Iulie 2014
medierea
Multumesc pentru raspuns. Din pacate acest aspect nu poate fi luat in considerare, societatea respective conditionand livrarea parchetului catre mine prin acceptarea de catre mine a unor situatii de plata nereale catre firma la care lucrez. Ori acest lucru nu se va intampla niciodata.
Un alt raspuns va rog frumos?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
AntoanelaC, utilizator
Buna seara,chiar nu pot face nimic pentru a imi recupera prejudiciul?
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc pentru răspuns. Firma exista. Am plătit facturile deoarece aveam o relație contractuala cu aceasta firma unde beneficiar este firma la care lucrez. Este rea vointa. Așa cum spuneam, imi conditioneaza livrarea mărfii de acceptarea (mea) unor situații de lucrări pe care apune ca le-a efectuat pentru firma la care lucrez. I-am transmis o notificare cu confirmare de primire si i-am acordat 10 zile calendaristice sa imi livreze parchetul. După aceea il voi da in judecată. Il pot obliga prin ordonanța prezidentiala? Multumesc

Alte discuții în legătură

Deschidere actiune recuperare bani AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am scris mai demult in forum ca am achitat o suma de bani unei firme pentru a imi livra o cantitate de parchet. Cum ne cunosteam, aveam un ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii ????? Miresilvia Miresilvia Am o mare problema de justitie si as dori lamuriri. In anul 2005 in luna februarie am achitat, in avans, pe baza de factura, intreaga valoare pentru o ... (vezi toată discuția)
Marfa platita , nelivrata si neluata in custodie. amisamis amisamis Am marfa preluata cantitativ si calitativ si platita dar nelivrata pentru ca transportul nu il comand eu si firma care a platit nu are spatii de depozitare ... (vezi toată discuția)