avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera banii ?????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera banii ?????

Am o mare problema de justitie si as dori lamuriri.
In anul 2005 in luna februarie am achitat, in avans, pe baza de factura, intreaga valoare pentru o cantitate de
materiale de constructii (otel beton) unei firme A si am lasat in custodia acestei firme tot materialul, intrucat lucrarea avea sa inceapa abia in vara.
In luna iulie a anului 2005, cand aveam nevoie de acest material, in locul firmei A functiona o alta firma B care inchiriase spatiul de la firma A inclusiv activitatea firmei A.
Firma B mi-a livrat doar aproximativ jumatate din cantitatea de material platita, cu mari intarzieri, pe la sfarsitul lunii iulie ceea ce a dus la stagnarea lucrarii.
Cand am vazut ca sunt refuzata mereu sa mi se livreze marfa ce am platit-o, m-am adresat Protectiei consumatorului si Parchetului.
In consecinta, firmele A si B au fost trimise in judecata de catre Parchet, pentru abuz de incredere.
A avut loc procesul, am cerut sa-mi fie inapoiata diferenta din suma de bani platita (! eu am fost nevoita sa cumpar material din alta parte ca sa termin lucrarea)
Solutia instanteri: Nu este abuz de incredere , iar pentru recuperarea daunelor sa ma judec pe civil cu cele 2 firme.
Asa am si facut, la judecata in civil am chemat in proces ambele firme A la care i-am dat banii) si B care nu mi-a livrat marfa, pentru daune si recuperarea valorica a marfii nelivrate, cu RASPUNDERE SOLIDARA.
Solutia instantei: Firma initiala A este scoasa din cauza, ramanand firma B sa-mi achite daunele.
Vrea sa mentionez ca avocatul meu, fara sa ma intrebe daca accept sau nu, pentru ca pe mine ma reprezinta, a fost de acord cu solicitarea avocatului firmei A sa fie scoasa din cauza!!!!!! ????
Bineinteles ca judecata s-a lungit pana acum.

PROBLEMA MEA este urmatoarea:

1. Firma B in momentul de fata este sub incidenta legii 85/2006. Mai pot recupera ceva de la aceasta firma (material constructii sau bani) prin apelarea la EXECUTORUL JUDECATORESC???

2. Sa inaintez recurs ( inca mai pot ca termen) pentru a contesta solutia instantei, din motivul ca firma A nu a dovedit ca are contract de cedare a contractelor inca neachitate ( de livrare marfa) la data de inchiriere la firma B ( deci nu firmele nu au acte intre ele?), deci sa revina IN SOLIDAR firmei A cu firma B si sa recuperez de la ambele banii ce imi revin?
Mentionez ca firma A NU este sub incidenta legii 85/2006.

Deci va intreb care ar fi cea mai buna modalitate de a actiona ca sa pot recupera suma de bani platita fara a avea marfa??? Poate exista si alta modalitate decat cele 2 pe care le-am prevazut eu?
E normal sa nu imi pot recupera banii din moment ce am factura si nu am primit ceea ce am cumparat???
Va multumesc anticipat daca ma ajutati cu un sfat de la persoane juridice.
Cel mai recent răspuns: Miresilvia , utilizator 12:07, 17 Iunie 2008
Miresilvia a scris:

Vrea sa mentionez ca avocatul meu, fara sa ma intrebe daca accept sau nu, pentru ca pe mine ma reprezinta, a fost de acord cu solicitarea avocatului firmei A sa fie scoasa din cauza!!!!!! ????
Bineinteles ca judecata s-a lungit pana acum.

Cauta alt avocat.
Mulumesc pentru sfat, asa m-am gandit dar sa vad daca gasesc ????

Dar care din cele 2 situatii ar fi cea mai buna? Ca un alt proces nu pot deschide fiind trecut de 3 ani, deci pot continua numai cu asta care e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalităţi, daune-interese, contract furnizare produse. neintelegere articol contract Grigore40 Grigore40 Referitor la acest articol - Art. 15. Penalităţi, daune-interese <(1) în cazul în care Furnizorul nu reuşeşte să îşi îndeplinească obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Pret platit-marfa nelivrata MoldovanRaul MoldovanRaul Buna. Un sfat va rog! Eu, societate comerciala, am platit prin virament bancar o suma unei alte societati, insa aceasta nu mi-a mai livrat marfa. Au existat ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material ... (vezi toată discuția)