Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material lemnos. Durata contractului a fost pana la 30 iunie 2009. Pana la 30.06.2009 societatea a livrat numai 146 mc. Cand este considerat expirat contractul respectiv? Dupa data de 30 iunie clauzele contractului respectiv precum si actele aditionale la acesta mai sunt valabile, in vigoare? Daca societatea a livrat in luna iulie o alta cantitate de lemn se poate considera ca acea cantitate a facut obiectul respectivului contract? Mentionez ca lemnul livrat in iulie a avut alte dimensiuni si alt pret.
Depinde ce ati stabilit in acel contract partile, care ati si semnat! Daca una din parti nu a respectat cele continute in acel act, inclusiv clauzele stipulate si actele aditionale, cealalta parte poate sa formuleze o actiune civila! Sunt in vigoare in masura in care furnizorul nu a respectat conditiile de calitate si dimensiunile materialului lemnos cand a facut a doua livrare.
Daca nu exista vreo clauza care prelungetse durata contractului in mod automat, atunci acest contract a incetat la 30.06.2009. Livrarile ulterioare pot fi considerate ca fiind facute in baza unui alt contract de vanzare cumparare(negotium iuris), mai ales ca lemnul livrat in iulie a avut alte dimensiuni si preturi. Daca sunteti pus in situatia de a demonstra acest nou contract este mai ambiguu, dar totusi se poate face prin facturi emise, comanda, comunicari intre societati, etc de aceea este bine sa va reanoiti contractul de vanzare-cumparare.
Multumesc. Nu doresc reinnoirea contractului vechi. Doresc sa-i cer daune interese (dobanzile bancare pe care societatea le-a platiti in luna respectiva datorita nefunctionarii la capacitate a productiei planificate in baza acelui contract) si prejudiuciul cauzat pentru beneficiul nerealizat din cauza nelivrarii intregii cantitati de material lemnos in termenul prevazut in contract. Este posil acets lucru?
Contractul se considera incheat la 30.06.2009.
Ultima livrare de marfa nu poate fi considerata ca fiind efectuata in baza aceluiasi contract decat daca dvs si respectiva societate semnati un act aditional de prelugire a valabilitatii contractului!
B-)
Nu stiu ce sa fac
vyo-stefi
Am cumparat 150 de mc de lemne am primit o factura de 75 de mc pe firma sotului si o factura de 75 de mc pe firma mea. Eu si sotul la randul nostru am facut ... (vezi toată discuția)
Tva
maritica balan
am facturat in iunie cu 19 % si acum primesc marfa inapoi (retur ) ce tva defapt trebuie practicat acum in factura de retur ?
va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)