avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pret platit-marfa nelivrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pret platit-marfa nelivrata

Buna. Un sfat va rog!
Eu, societate comerciala, am platit prin virament bancar o suma unei alte societati, insa aceasta nu mi-a mai livrat marfa. Au existat mailuri ulterioare platii, in care ei recunosc nelivrarea marfii, am emis somatie de plata prin care am solicitat inapoierea sumei, am primit raspuns prin care din nou recunosc nelivrarea si se angajeaza ca pana la o anume data sa livreze marfa. Marfa nu a fost livrata suma nu a fost inapoiata. Am facut plangere penala pt inselaciune, s-a dat Nup pe motiv ca e de competenta civila, nefiind infractiune. A trecut un an deja. Nu exista contract. Ce sa fac in continuare? mai trimit somatie sau dau direct in judecata?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
MoldovanRaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 11:07, 30 Mai 2012
realizati procedura de convocare la conciliere directa conform art. 720^1 Cod proc. civ. iar apoi promovati o actiune in rezolutiunea contractului si solicitati restituirea sumei de bani platita. Va trebui sa achitati o taxa de timbru raportat la suma solicitata. In functie de situatia vanzatorului, ar fi indicat sa realizati si o serie de masuri asiguratorii pentru ca procesul va dura destul de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea unui debit de la un client. Cererea pe somatie de plata a fost respinsa si ... (vezi toată discuția)
Pret platit marfa nelivrata MoldovanRaul MoldovanRaul Buna. Ce parere aveti in urmatoarea speta: O societate plateste pretul pentru o marfa, dar aceasta nu ii este livrata(exista dovada virament bancar, dar nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma care nu a livrat marfa dannastase dannastase Buna ziua, va rog sa ma sfatuti in urmatoarea speta In luna iunie am comandat si achitat integral de la o statie de betoane o cantitate de 24 mc cu livrare ... (vezi toată discuția)