avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pret platit marfa nelivrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pret platit marfa nelivrata

Buna. Ce parere aveti in urmatoarea speta:
O societate plateste pretul pentru o marfa, dar aceasta nu ii este livrata(exista dovada virament bancar, dar nu exista contract semnat).Debitoarea recunoaste printr-un inscris existenta datoriei si promite ca va furniza marfa, insa nu s-a tinut de cuvant. S-a incercat conciliere pe 710 C.p.c., exista confirmare de primire insa nu s-au prezentat si nici nu au trimis raspuns scris. Acum, vrem sa ne recuperam banii platiti. Ce ar trebui folosit?? Ar merge OG 5/2001 sau OUG 119/2007 (avand in vedere ca este practic o nelivrare a unor marfuri platite)? Sau s-ar impune altceva? PS: in cauza s-a facut si plangere penala inca nesolutionata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 22:51, 5 Decembrie 2012
Actiune in pretenti ar fi calea mai potrivita chiar daca presupune plata unei taxe mai mari. Nu aveti contract, nu aveti facturi acceptate ...
mersi de raspuns. asa este, nu am contract si nu am facturi acceptate insa am o recunoastere a datoriei din partea lor. nActiune in pretentii daca doresc sa imi livreze marfa sau imbogatire fara justa cauza in caz in care imi vreau restituirea banilor? este vorba de aprox 6500 Euro. Oare cat ar fi taxa?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
MoldovanRaul, utilizator
Taxa judiciara de timbru ~ 1800 lei si timbru judiciar de 5 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret platit-marfa nelivrata MoldovanRaul MoldovanRaul Buna. Un sfat va rog! Eu, societate comerciala, am platit prin virament bancar o suma unei alte societati, insa aceasta nu mi-a mai livrat marfa. Au existat ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare a comenzii ContSters159316 ContSters159316 am o comanda ferma trimisa la furnizor si acceptata de acesta , in baza comenzii a emis factura INSA nu a livrat marfa comandata . nu reusim sa ne ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)