avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EXCEPTIA DE NEEXECUTARE A COMENZII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EXCEPTIA DE NEEXECUTARE A COMENZII

am o comanda ferma trimisa la furnizor si acceptata de acesta , in baza comenzii a emis factura INSA nu a livrat marfa comandata .
nu reusim sa ne intelegem cu el , a emis factura si vrea sa achitam ,
noi neprimind marfa comandata nu vrem sa achitam , ba mai mult am fost prejudiciati prin nelivrarea marfii respective .

pe scurt - marfa consta in camion de carne din care noi urma sa producem preparate din carne .

vreau sa-l dau in judecata pe pretentii - neexecutarea contractului - comanda ferma acceptata echivaleaza cu un contract

+ pe langa valoarea marfii nelivrate sa cer beneficiul nerealizat = contravaloarea produselor ce urmau a fi vandute daca respectivul camion ne marfa ne ajungea la termen.
• Si mai pot adauga dobanda legala si indicelede inflatie.

avand in vedere ca o actiune in pretentii presupune si taxa la valoarea solicitata ,

ce ma sfatuiti sa fac?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 11:10, 9 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
pai art 720 pentru a avea procedura prealabila indeplinita sa nu-mi respinga cererea ca prematura , insa pe actiune - pe fond ma interesa ce sanse am .

multumesc.
Eu as formula o cerere pentru emiterea unei somatii de plata, in temeiul O.G. nr. 5 din 2001 si in cuprinsul careia puteti cere si penalitati. Taxa de timbru este de 120 lei. Daca instanta va respinge aceasta cerere puteti formula alta pe calea dreptului comun (aici veti plati o taxa de timbru mai mare, in echivalent cu pretentiile dumneavoastra).
Daca aveti contract, atunci aveti sanse, cu mentiunea ca e inscrisa acolo si o clauza penala. Altfel, nu vad cum dovediti in instanta acele daune, dvs. veti spune ca asteptati carnea, el va spune ca nu ati platit-o , cuvantul dvs. impotriva cuvantului lui, ceea ce , in comercial, stiti si dvs. cat inseamna.Contractul ar schimba datele problemei.
@ lucian huzum = pe somatie de plata taxa de timbru este 39 lei din cate stiu , dar nu am o creanta certa , lichida si exigibila deci se exclude aceasta varianta .
@sdiana = nu avem contract ci doar comanda confirmata si factura proforma emisa de ei , apoi factura fiscala emisa de ei .
da noi spunem ca nu am primit camionul de marfa iar ca prejudiciu dovedesc pierderile suferte prin nevanzarea produselor pe care le-as fi produs si vandut .
ca acte ma bazez doar pe comanda si acceptul comenzii.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiunile unui srl in situatia nelivrarii unor produse de catre furnizori Brown Wizard Brown Wizard Buna ziua, as dori sa stiu ce este de facut ca persoana juridica in situatia in care un furnizor nu poate livra niste produse platite in avans, iar stornarea ... (vezi toată discuția)
Pret platit marfa nelivrata MoldovanRaul MoldovanRaul Buna. Ce parere aveti in urmatoarea speta: O societate plateste pretul pentru o marfa, dar aceasta nu ii este livrata(exista dovada virament bancar, dar nu ... (vezi toată discuția)
Refuz transportator de a aduce marfa beneficiarului ela30 ela30 Buna sera, V-as ruga un raspuns pentru urmatoarea situatie: O societate din Romania convine cu un transportator,in baza comenzii sa-i fie adusa materie ... (vezi toată discuția)