Buna ziua, va rog sa ma sfatuti in urmatoarea speta
In luna iunie am comandat si achitat integral de la o statie de betoane o cantitate de 24 mc cu livrare stabilita de comun acord la o data fixa.
Insa la data respectiva nu mia fost livrata marfa distribuitorul invocand diferita motive. La momentul respectiv am cazut de acord verbal ca imi va inapoia banii insa nu mia inapoiat decat 1.000 Lei din 4.700 Lei.
Am demarat actiunea de conciliere directa insa am constatat ca firma era in insolventa inca de dinaninte sa ahizitionez marfa respectiva.
Termenul de inscriere la masa credala a expirat intre timp.
Ce cai pot urma pentru recuperarea banilor?
PS Mentionez ca este vorba despre o tranzactie incheiata intre doua persoane juridice.
Din punctul meu de vedere procedura penala ptr inselaciune.
Dar totusi ati discutat cu lichidatorul juridiciar ptr inscriere la masa credala daca poate sa faca o exceptie si sa va inscrie totusi?
Multumesc pentru raspuns.
Asta incerc acum sa iau legatura cu persoana care se ocupa, insa daca primesc un refuz ce este de facut?
Totusi el are o lista destul de lunga cu firme si persoane fizice la care are datori ca sa nu mai discutam si de stat, asa ca eu cu suma mea "mica" poate nu prezint interes pentru lichidator.
Daca betonul a fost facturat si plata a fost facuta eliberandu-se chitanata, lichidatorul judiciar, trebuia sa vada ca sunteti creditor al societatii in insolventa si sa va notifice in vederea inscrierii la masa credala.Ar fi bine sa discutati cu lichidatorul judiciar pt a va informa cand a intrat societatea in lichidare, daca mai aveau voie sa desfasoare activitati, etc.
Din pacate nu am stipulat nicaieri termenul de livrare sau penalitatiile fiind vorba despre o factura si o chitanta si nu despre un contract.
Pana a ajunge la respectiva conciliere am purtat corespondenta pe sms si email in care imi promitea de fiecare data ca maine imi da banii.
Motivele au fost multiple: ca nu are curent statia, ca nu are ciment sa prepare betonul samd, iar in momentul in care m-am deplasat la statie am constatat ca erau numai minciuni si ca de fapt ei trimiteau masinile la cei care nu platisera decat avans pentru a lua banii si pe mine mau amanat pana sa facut noapte si a fost imposibila turnarea.