avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... model cerere chemare in judecata debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

model cerere chemare in judecata debitor

Buna dimineata!
Pe scurt:
Am livrat marfa catre o firma iar aceasta nu si-a achitat datoria.Respectiva debitoare a intrat in insolventa.
Nu am primit nicio instiintare de a ma inscrie la masa credala, drept pentru care intentionez sa-i dau in judecata, in incercarea de a deduce macar TVA -ul si impozitul pe profit aferent "afacerii".(nu vreau si dobanzi,etc)
Ma poate ajuta cineva cu un model de actionare in instanta?
Cu multumiri,
Cristi Nedea
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:22, 27 Martie 2013
Din pacate sunt mai multe aspecte care ar trebui analizate si un model de cerere mai mult v-ar incurca: ati pierde timpul, pentru ca la primul termen s-ar putea invoca fie exceptia prematuritatii, pentru lipsa concilierii(daca livrarea a fost facuta de o persoana juridica), fie cine stie ce alta exceptie. Daca aveti documente de livrare ar trebui sa va inscrieti la masa credala, pentru ca eventualele taxe de timbru pe care le veti achita ca sa va judecati cu o firma in insolventa nu vor mai putea fi recuperate.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru o consultatie juridica.
nedea cristian a scris:
Respectiva debitoare a intrat in insolventa.
Nu am primit nicio instiintare de a ma inscrie la masa credala ...

Luati legatura cu lichidatorul (admin judiciar), vedeti care este stadiul procedurii, poate reusiti sa va inscrieti in tabel. Atentie termenul este scurt pentru contestare tabel preliminat, 5 zile. Verificati in ce stadiu este procedura, urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma care nu a livrat marfa dannastase dannastase Buna ziua, va rog sa ma sfatuti in urmatoarea speta In luna iunie am comandat si achitat integral de la o statie de betoane o cantitate de 24 mc cu livrare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am cumpărat un apartament anul trecut și l-am achitat ... AnnaMm AnnaMm Bună ziua Am cumpărat un apartament anul trecut și l-am achitat integral. Pana în acest moment firma nu a construit nimic. Din luna februarie a întrat ... (vezi toată discuția)
Am de incasat de 2 ani o suma de la o societate care a intrat in procedura de reorganizare judiciara bge bge Am livrat marfa pe baza de contract catre aceea societate,am intocmit facturi,iar acum nu pot recupera banii.Mentionez ca in contract este stipulat faptul ca ... (vezi toată discuția)