avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am de incasat de 2 ani o suma de la o societate care a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am de incasat de 2 ani o suma de la o societate care a intrat in procedura de reorganizare judiciara

Am livrat marfa pe baza de contract catre aceea societate,am intocmit facturi,iar acum nu pot recupera banii.Mentionez ca in contract este stipulat faptul ca ,in cazul insolventei,raspunde administratorul cu bunuri personale.Firma fiind in reorganizare judiciara,cum pot contacta admin judiciar?Care ar fii calea de urmat pentru recuperarea sumei?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:35, 22 Martie 2010
Angajati raspunderea patrimoniala a fidejusorului, adica va indreptati spre executarea averii administartorului, daca debitorul principal nu poate achita datoria.
Apelati insa la un consilier juridic ori avocat care sa va asiste in acest demers.
daca societatea este in reorganizare judiciara, de pe site-ul ministerului justitiei luati nr. de dosar, vedeti cine a fost numit ca si administrator judiciar si adresativa acestuia pentru rezolvarea problemei. poate mai usor ar fi sa va adresati Oficiului registrului comertului pentru a va comunica ei situatia juridica a firmei.
Asigurati-va ca acel contract este semnat si de administrator in nume propriu, altfel va fi greu sa poate fi considerata o fidejusiune.
Ma intereseaza sa fac si eu un astfel de contract care sa fie si contract de vanzare-cumparare intre 2 srl si o fidejusiune.

Ce inseamna ca trebuie sa fie semnat de admin in nume propriu? daca la datele partilor in pun pe el ca si resprezebtant legal cu serie si cnp...iar la final il pun ca pe langa stampila, sa-si scrie numele personal + sa semneze e de ajuns? Sau cum sa-l fac sa semneze in nume propriu...poate asa cu semnatura + stampila va fi considerat semnatura ca si reprezentant legal al firmei.

Multumesc anticipat!
Cel mai sigur ar fi sa il "prezentati" de 2 ori: o data ca administrator, deci reprezentant legal al societatii (detinand astfel calitatea de cumparator), iar a II-oara in nume propriu, cu toate datele de identitate, in calitate de garant.
La fel si la finalul contractului, la rubrica de semnaturi.

Bafta!

Alte discuții în legătură

Raspundere reprezentanti legali in baza art 45 legea insolventei advsys advsys Buna ziua, Care este procedura pe care trebuie sa o urmam pt a cere raspunderea reprezentantilor legali pt prejudiciile suferite, conform art. 45 din legea ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Administrator special in instanta Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar? (vezi toată discuția)