avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere reprezentanti legali in baza art 45 legea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere reprezentanti legali in baza art 45 legea insolventei

Buna ziua,

Care este procedura pe care trebuie sa o urmam pt a cere raspunderea reprezentantilor legali pt prejudiciile suferite, conform art. 45 din legea insolventei, debitoarea fiind in insolventa noi fiind de buna credinta am livrat marfa in baza unor facturi, nestiind faptul ca debitoare era in insolventa, stampila neavand mentiuniile specificate in articol.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:04, 9 Mai 2013
Reprezentantul legal in caz de insolventa este administratorul judiciar /lichidatorul (sau administratorul special). Pe cine doriti sa trageti la raspundere? Pe lichidator? ... trebuie clarificate cateva aspecte
factura in cauza a fost semnata de administratorul societatii (presupun ca nu i-au fost retrase toate drepturile ) ... stampila este fara insemnele mentionate in articol ... debitoarea este in momentul de fata in reorganizare are chiar si un plan acceptat de judecatorul sindic ... in momentul de fata exista un administrator judiciar, nu am reusit sa mai luam legatura cu administratorul care a semnat factura iar de la administratorul judiciar nu am reusit sa obtinem nicio informatie ... singurul lucru care ne-a comunicat este decat sa luam legatura cu adm care a semnat factura ... pe cine putem trage la raspundere?
advsys a scris:

factura in cauza a fost semnata de administratorul societatii (presupun ca nu i-au fost retrase toate drepturile ) ... stampila este fara insemnele mentionate in articol ... debitoarea este in momentul de fata in reorganizare are chiar si un plan acceptat de judecatorul sindic ...

Daca exista plan de reorganizare este posibil ca fostul administrator sa fie numit administrator desemnat si sa aibe dreptul sa semneze facturile la primire. Stim ca in lege scrie de stampila cu insemnele bankruptcy insa in practica nu prea se practica, poate doar pe documente sa existe aceasta specificatie.

advsys a scris:
...nu am reusit sa mai luam legatura cu administratorul care a semnat factura iar de la administratorul judiciar nu am reusit sa obtinem nicio informatie ...

Daca nu il gasiti pe admin judiciar, adresati-va in scris ... cereti lamuriri, raspuns.
Intr-o actiune ulterioara in instanta, conteaza inscrisurile.
Puteti sa verificati in buletinul insolventelor sau la dosarul insolventei, ce scrie in rapoartele administratorului judiciar, sa vedeti ce drepturi mai are fostul administrator ...ca sa nu actionati in zadar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta societate in insolventa marianaiacob marianaiacob In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la ... (vezi toată discuția)
Declaratii de depus in insolventa adrianabresug adrianabresug ce se intampla cand o firma isi declara insolventa ? ce obligatii are ? daca suntem platitori de tva mai emitem facturile cu tva ?clientul mai are voie sa il ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme lilicrin lilicrin O firma care pelucreaza, distribuie si comercializeaza mezeluri a vandut cu factura si chitanta produse din carne in luna 07 2009 inclusiv insa firma se afla ... (vezi toată discuția)