avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii de depus in insolventa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii de depus in insolventa

ce se intampla cand o firma isi declara insolventa ?
ce obligatii are ?
daca suntem platitori de tva mai emitem facturile cu tva ?clientul mai are voie sa il deduca ?
va rog sa imi dati niste informatii in legatura cu aceasta problema .
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 11:40, 12 Mai 2014
Puteti emite facturi doar daca sunteti in reorganizare, adica ati fost in perioada generala de insolventa, iar dvs. ca debitor sau administratorul general ati depus un plan de reorganizare, acesta a fost aprobat de instanta si inregistrat in Registrul Comertului ..... Altfel, nu aveti voie sa emiteti facturi, luati legatura cu administratorul sau lichidatorul judiciar pt.a va lamuri
ma scuzati ca insist ,dar sa inteleg ca nu avem voie sa emitem facturi de vanzare adica nu mai putem continua activitatea economica pe perioada insolventei ?sau emitem facturi dar fara tva pana in momentul in care intram in reorganizare ?din cate stiu operatiunea de simplificare este abrogata din 2010 .intreb pt ca as vrea sa am habar cat de cat despre insolventa cand merg la lichidator .multumesc .
buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de plan de reorganizare necesar pt cerera de intrare in insolventa generala .nu am facut asa ceva si nu stiu ce trebuie sau cum trebuie conceput .
in lista de acte scrie :
,,o declaratire prin care debitorul isi arata intentia de intrare in in procedura simplificata sau de organizare ,conform unui plan prin restructurarea activitatii ori prin lichidare in tot sau in parte a verii in vederea stingerii datoriilor ,,
cererea noastra va fi insolventa generala -reorganizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati catre persoane fizice adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care este pana la urma plafonul platilor efectuate de catre o SC catre o persoana fizica .mai clar societatea a cumparat un utilaj de la ... (vezi toată discuția)
Inceperea procedurii de insolventa ContSters109653 ContSters109653 1. Care sant primii pasi de facut ? 2. Facturile emise mai poarta TVA ? 3. Documente ce trebuie prezentate lichidatorului 4. Alte informatii de care ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)