ce se intampla cand o firma isi declara insolventa ?
ce obligatii are ?
daca suntem platitori de tva mai emitem facturile cu tva ?clientul mai are voie sa il deduca ?
va rog sa imi dati niste informatii in legatura cu aceasta problema .
Puteti emite facturi doar daca sunteti in reorganizare, adica ati fost in perioada generala de insolventa, iar dvs. ca debitor sau administratorul general ati depus un plan de reorganizare, acesta a fost aprobat de instanta si inregistrat in Registrul Comertului ..... Altfel, nu aveti voie sa emiteti facturi, luati legatura cu administratorul sau lichidatorul judiciar pt.a va lamuri
ma scuzati ca insist ,dar sa inteleg ca nu avem voie sa emitem facturi de vanzare adica nu mai putem continua activitatea economica pe perioada insolventei ?sau emitem facturi dar fara tva pana in momentul in care intram in reorganizare ?din cate stiu operatiunea de simplificare este abrogata din 2010 .intreb pt ca as vrea sa am habar cat de cat despre insolventa cand merg la lichidator .multumesc .
buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de plan de reorganizare necesar pt cerera de intrare in insolventa generala .nu am facut asa ceva si nu stiu ce trebuie sau cum trebuie conceput .
in lista de acte scrie :
,,o declaratire prin care debitorul isi arata intentia de intrare in in procedura simplificata sau de organizare ,conform unui plan prin restructurarea activitatii ori prin lichidare in tot sau in parte a verii in vederea stingerii datoriilor ,,
cererea noastra va fi insolventa generala -reorganizare
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.