avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Am cumpărat un apartament anul trecut și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Am cumpărat un apartament anul trecut și l-am achitat ...

Bună ziua
Am cumpărat un apartament anul trecut și l-am achitat integral.
Pana în acest moment firma nu a construit nimic.
Din luna februarie a întrat și în insolvență.
Ce as putea Face?
Cel mai recent răspuns: AnnaMm , utilizator 20:08, 23 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

La acest moment nu puteți să faceți altceva decât să vă înscrieți la masa credală în procedura insolvenței și să formulați plângere penală împotriva conducătorului societății aflate în insolvență - prin intermediul căreia sa solicitati și obligarea acestuia la plata sumei de bai cu care ati fost pagubit.

Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat

Cu stima,
Avocat Samuel Micula
Sa va inscrrieti la masa credala. Dar sincer, puteti sa uitati de banii dati ...
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
As mai avea o nelămurire....pentru ce anume se poate face plângere penala(fapta la care se poate incadra)
Mulțumesc.
Parerea mea este ca pana in momentul de fata nu ne aflam in fata unei fapte penale. Nu inca. Solutia este strict inscrierea la masa credala insa .... Ar tb vazut contractul prin care ati cumparat, termenii acestuia, termenul de livrare, punerea in posesie, momentul transmiterii dreptului de proprietate. Cam greu sa se pronunte cineva asa. Nu-mi dau seama in ce masura aveti calitatea de creditor pana cand nu vad un contract, ceva.
Termenul de finalizare este 20.12.2022, dar el nu a construit absolut nimic.
Eu îmi vreau banii Înapoi, iar el clar nu are de unde sa ii dea.
Am discutat cu el nu are de unde da banii.

irina.pricop a scris:

Parerea mea este ca pana in momentul de fata nu ne aflam in fata unei fapte penale. Nu inca. Solutia este strict inscrierea la masa credala insa .... Ar tb vazut contractul prin care ati cumparat, termenii acestuia, termenul de livrare, punerea in posesie, momentul transmiterii dreptului de proprietate. Cam greu sa se pronunte cineva asa. Nu-mi dau seama in ce masura aveti calitatea de creditor pana cand nu vad un contract, ceva.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare constructie in curs de edificare birou11 birou11 am achizitionat un apartament in curs de executie ( realizat la momentul achizitiei 70%) termenul de finalizare era 2 luni. s-a stipulate in contract ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tocmai ce am fost pacalit de o companie fantoma de ... mihai_olexiuc mihai_olexiuc buna ziua tocmai ce am fost pacalit de o companie fantoma de trading online Sierra Invest din UK, cu suma de 1000 de euro. unde as putea depune o ... (vezi toată discuția)
Vacanta anulata SERANGAU SERANGAU AM INCHEIAT CU O FIRMA UN CONTRACT PRIN CARE AM ACHITAT O VACANTA IN TURCIA---IN FEB.2012 IN IUNIE URMA SA PLECAM IN VACANTA...DAR FIRMA A ANUNTAT PE ... (vezi toată discuția)