avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deschidere actiune recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deschidere actiune recuperare bani

Buna seara,
Am scris mai demult in forum ca am achitat o suma de bani unei firme pentru a imi livra o cantitate de parchet. Cum ne cunosteam, aveam un derulare un contract mai mare pentru o alta lucrare unde eu sunt reprezentantul beneficiarului, am "omis" sa semnez un contract. Datorita faptului ca am refuzat sa ii accept situatii de lucrari nereale pentru lucrarea unde sunt beneficiarului, acesta a refuzat sa imi livreze parchetul. Practic nu a mai raspuns la nici un mail (aprox 5 mailuri in care ii ceream sa imi livreze parchetul), telefon indirect mi s-a comunicat ca atunci cand accept situatiile vad parchetul. Urmare acestui fapt, am transmis notificare prin curieratul rapid prin care il notificam ca in termen de 10 zile sa imi livreze parchetul. Cand cei de la curierat l-au sunat si I-au spus de la cine este plicul, I-a chemat si nu era la birou, le-a spus ca se duce el personal si nu se prezenta etc. Cert este ca timp de 9 zile I-a dus cu zaharelul. Le-am cerut celor de la curierat sa aduca plicul inapoi si sa imi intocmeasca un raport. Cum nu mai puteam sa astept cu parchetul (tot ceea ce va spun se intinde pe o perioada de 5 luni, de la data la care am platit parchetul pana cand am transmis notificarea). Asa ca mi-am achizitionat alt parchet. Ultetior am contactat un executor judecatoresc si I-am transmis o notificare de punere in intarziere in care ii comunicam sa imi transmita banii in cont. La aproximativ si I-am cerut sa imi trimita banii in cont, Dupa 12 zile de la primirea notificarii, primesc un raspuns printr-o avocata cum ca nu mi-a livrat parchetul pentru ca furnizorul trimisese alt parchet si atunci cand o sa il primeasca o sa mi-l transmita. Bineinteles ca I-am raspuns avocatei ca acest lucru este inacceptabil, ca este o minciuna, si presupunand ca ar fi adevarat, eu nu mai pot astepta dupa parchet si cum a fost vina producatorului imi vreau banii inapoi. Bineinteles ca nu s-a intamplat nimic. Acum as vrea sa il dau in judecata pentru a imi recupera suma platita (aprox 19.500 RON). Ma puteti ajuta cu un model de cerere de trimitere in judecata?
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului dar am dorit sa cunoasteti toate aspectele.
Cu stima,
Antoanela
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:10, 25 August 2014
Gasiti pe site n modele de actiune,pe care urmeaza sa o personalizati in fapt si in drept cu situatia dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - refuz livrare marfa achitata integral AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am avut un contract de livrare si montaj parchet incheiat intre o societate comerciala si firma la care lucrez. Colaborarea dura de ceva timp, ... (vezi toată discuția)
Certificatul de viata braxton11 braxton11 Buna tuturor, Sunt pensionar NEREZIDENT ( cu domiciliu stabil in Statele Unite ). In fiecare an ar trebuii sa primesc de la Casa de pensii locala Certificatul ... (vezi toată discuția)
Cand incepe preavizul bialuca bialuca Buna ziua, Eu am primit notificarea de concediere prin curier, sediul firmei fiind in alta localitate. Nelamurirea mea este cand incepe preavizul de 20 ... (vezi toată discuția)