avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand incepe preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand incepe preavizul

Buna ziua,

Eu am primit notificarea de concediere prin curier, sediul firmei fiind in alta localitate.
Nelamurirea mea este cand incepe preavizul de 20 zile:
1. cand mi-a adus curierul notificarea data fiind trecuta pe nota de expeditie, ca am primit plicul
2. cand trimit eu inapoi 1 ex. din aceasta notificare ( am primit in dublu ex. ) unde trebuie sa semnez si sa trec data de luare la cunostinta.
Mentionez ca au trecut vreo 7 zile de cand am primit notificarea, dar nu am trimis inapoi un ex. semnat si datat.
Ideea este ca vreau sa mai "lungesc" aceasta perioada pana in 30.12. pentru a primi " Prima de Craciun".- 1/2 din salariu.

Multumesc,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 17 Noiembrie 2016
Termenul de preaviz se calculeaza de la data comunicarii fara a include si ziua comunicarii, in cazul de fata incepe in ziua urmatoare primirii notificarii prin curier.
bialuca a scris:

....
Mentionez ca au trecut vreo 7 zile de cand am primit notificarea, dar nu am trimis inapoi un ex. semnat si datat.
Ideea este ca vreau sa mai "lungesc" aceasta perioada pana in 30.12. pentru a primi " Prima de Craciun".- 1/2 din salariu.

Multumesc,
O zi buna.

Ati semnat de primire la curier ?

Preavizul poate fi prelungit printr-un concediu medical.
Da am semnat.
La concediu medical ma gandeam si eu.

Multumesc.
De a doua zi de cand ati semnat , incepe sa curga preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie concediere Amalia73 Amalia73 Buna ziua, ma aflu in situatia in care mi-a fost comunicata o notificare de preaviz privind desfiintarea postului pe care il ocup.In aceasta notificare de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare notificare desființare post iDorin iDorin De când își face efect preavizul acordat la desființarea postului ? Teoretic, înțeleg că din momentul luării la cunoștiință de către salariat ... (vezi toată discuția)