avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate softice6

Activitate softice6

In primul rand multumesc de raspunsuri.
M-am intalnit astazi cu juristul asiguratorului si cu mediatorul.
Aparent avea dreptate asiguratorul sa-mi ceara ultima rata.
Treaba sta in felul urmator, faptul ca am intarziat cu plata ratei a atras dupa sine anularea contractului iar daca nu fusesem despagubit inainte nu era nici o problema lucrurile ramaneau asa, insa fiindca am fost despagubit eu inca eram dator conform contractului cu plata integrala a politei.
In concluzie am platit restanta si am ramas prieteni :)
Contractul semnat cu asiguratorul stipuleaza ca in cazul in care o rata nu se plateste contractul devine nul daca si numai daca nu a fost facuta nici o despagubire.
Daca s-a facut o despagubire atunci sunt obligat sa platesc pana la sfarsit insa si ei sunt obligati sa ma asigure deci sa ma despagubeasca in cazul in care este nevoie.
Tocmai de aici si "conflictul" meu cu ei. Ei au refuzat sa ma asigure ceea ce m-a facut pe mine sa nu mai platesc.
Le-am propus la momentul respectiv sa platesc si sa-mi acorde ultimele 3 luni de asigurare dupa ce scot masina din service insa au refuzat.
Este drept ca cererea mea de despagubire nu a fost facuta in scris ceea ce s-ar putea sa reprezinte o problema.
Buna ziua,

Va scriu referitor la un caz in care mi se solicita plata unui serviciu desi acesta nu a fost furnizat.
Mai exact, am incheiat un contract de asigurare casco in 4 rate.
Am achitat 3 rate la timp si am si folosit de contract pentru plata unei despagubiri acoperite de contract. Pana aici totul ok.
A patra rata am uitat sa o platesc la timp,am plecat in concediu si am avut accident soldat cu avarierea grava a automobilului asigurat.
Cand am solicitat sa fiu despagubit, mi s-a spus ca intrucat nu am platit rata la timp asigurarea a fost suspendata deci nu pot beneficia de aceasta insa sunt obligat sa platesc pentru ca m-am folosit inainte de aceasta.
Acum sunt chemat la mediere si ulterior in instanta pentru a-si recupera ultima rata pe care eu consider ca nu sunt dator sa o platesc intrucat nu am beneficiat de asigurarea pe acel ultim trimestru.
Au sanse sa castige in instanta? Si daca imi incerc norocul in instanta ce cheltuieli de judecata ar putea sa-mi impuna. Mentionez ca rata este in cuantum de 225 de euro.

Multumesc